«april 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2019
2019-01-14 16:28

2019

Det verkar som om det här är en "årsblogg". Men hur som helst så ser vi fram emot ett nytt härligt boxerår.

  • Vi har nyss parat Joplin och ser fram emot en ny boxerkull i mitten av mars.
  • Vi planerar att kora henne i höst
  • Tilda ska också koras
  • Vi ser fram emot trevliga duktiga boxermänniskor att samarbeta med!
  • I år får vi "pensionstid" och därmed fler lärorika kurser
  • Hoppas Hoppas att andra spännande "saker" går bra och blir som vi hoppas. Följ med på hemsidan så ser du vad som händer                                                                                                                                                                    

               Många hälsningar från Kerstin och Natalie


Nytt år 2018
2017-12-30 12:02

Hej !

Det känns ovant att skriva 2018. Det känns överhuvudtager ovant att skriva ett blogginlägg. Men det är hög tid att skriva några rader om 2017. Det blir en liten kort tillbakablick av ett förhållandevis lugnt år vad gäller kenneln.  I år har vi inte haft någon valpkull men vi har gjort andra saker i stället och vi har fått fina resultat..  Vi har varit på utställningar och där har det gått bra. Nästa år fortsätter vi med vänstervarven.

Vi har fått fina höftledsresultat och alla vet hur viktigt det är. Ebbes kullar har visat fina höftledsresultat. Näst år är det dags för J-kullen att röntgas och Mhas.

De Mhn som vi deltagit i och de som vi inte har haft möjlighet att närvara vid har också varit klart godkända! Tack för engagemanget!

Tilda och Joplin har gått på valpkurs hos NLKK och varit delvis duktiga. Tilda tyckte det var mycket intressant medans Joplin inte alls förstod vitsen. Vi fortsätter kommande vår med någon rolig kurs.

Nox har ju blivit pappa till 3 kullar!!! (snart dags för den 3:e kullen att födas) . Jag kunde inte låta bli att köpa lilla Zarah som numera bor hos Sussie Engberg fodervärd. Se "Våra hundar".

Jag var på intressanta föreläsningar när boxerklubben hade möte i Eskilstuna. Där träffade vi många trevliga människor och hade en mycket lärorik dag. (Åke Hedhammar höll föreläsningar. Han opererade min första boxertik: Lottie  för divertiklar på tolvfingertarmen 1974 så det känns ju extra som ni förstår!!)

Hela uppfödningen ligger väldigt bra till hälsomässigt och mentalt ,vi är så tacksamma för det.Så vi ser fram emot ett nytt år, 2018. Vi hoppas att Tilda kan börja löpa snart så det blir små vårvalpar!!

Varma hälsnigar från Kerstin och Natalie!  Tack för att du läste!


2015-08-28 09:02 | 1 kommentarer

Hej!

Nu är I-kullen här! Känns som en lättnad att det gick bra! Gilda var jätteduktig poch klarade av det nästan helt själv.

Första valpen kom redan kl 2 i bilen på väg till Ulltuna. Så när hon hade kommit så bestämde jag att vända bilen och åka hem istället Sedan dröjde det till 5 innan gul hane kom. När jag oxh Gilda höll på att torka den ren kom murristiken ut som med badvattnet. Så jag var ju glad för det. Men Gilda fortsatte att krysta och efter 1 timme kom tigr hane. Då trodde jag att det var över men Gilda fortsatte febrilt att krysta och flåsa jättemycket. Men hon fick inte ut något. Tiden gick och det började likna sen kväll då bestämde jag att åka in till Ulltuna. De röntgade henne och tittade på kalknivå och såg ingen valp alls.Det var tomt!! Skönt tänkte jag och åkte hem så fort som möjligt.

Under den resan sprang 2 harar , 1 grävling och en rävunge över vägen. Men jag lyckades undvika dem allihop. Ulltuna har ju byggt om men jag trodde att intaget låg på samma ställe. Tji fick jag! Det nya Ulltuna ligger på ett helt annat ställe och jag hade nog vimsat runt fortfarnde om jag inte hade träffat en enda person i becksvarta mörkret som kunde visa mig var det numera ligger. Jag har ingen GPS så när jag skulle åka hem var det samma visa . Jag hittade inga vägskyltar alls . Man har tagit bort dem för man tror väl att alla stressade hunduppfödare har GPS. Ja ja .

Nu ligger de i lådan i alla fall: 2 gula tikar och 2 hanar en gul och en tigr.Stort tack till Gilda!!!


2015-08-21 12:38 | 0 kommentarer

Hej igen!

Häromdagen var vi på Albano (numera Anicura) och fick den andra herpesvirussprutan. Det kändes bra att få det gjort. De lyssnade ju även på hjärtljuden och gav OK. Det är väldigt olika från vet till vet om de har vaccinet eller inte. Vissa vet har det lättillgängligt  medans andra säger (Läs Anicura): vi beställer hem det . De frågar även om jag är säker på att jag vill ha det. För mig är det totalt självklart att ge det till tiken. Jag resonerar så att om jag kan förhindra att valparna dör i herpesvirus vid födseln så gör jag allt som står i min makt för att det inte ska ske. Kennel Gatsby har skrivit om vad som händer om man inte har vaccinerat tiken på sin hemsida. Väldigt informativ läsning! Tack för det! Men jag är ju ingen vet så ibland går jag och funderar på om det finns några biverkningar. Men jag hittar ingen info om det på nätet.

Idag har jag börjat tempa lilla damen Gilda . Hon låg så stilla och snällt under tiden så det kommer inte att bli några problem. Hon har även ätit lunch med lite hjälp av mig i form av att jag matade henne med sked. Jag är glad för varje gång hon stoppar i sig ordentligt. Hon är verkligen hälsan själv, lyser av sundhet. Valparnas tassar sparkar på buken och man kan titta på när de håller på som värst.

Må så gott önskar Kerstin!


2015-08-14 19:01 | 0 kommentarer

Hej igen!

Idag har vi varit hos vet för ultraljud. Vi såg åtminstone 2 valpar i magen men jag tror på fler valpar. Hon är rund om magen och det är ju 13 dagar kvar. Så nu är hon hemma hos mig och håller på att acklimatisera sig . Det är så spännande !


2015-08-12 13:46 | 0 kommentarer

Hej igen!

Här kommr lite info om vad som pågår. Idag 12/8 2015 är Gilda på dag 48. Det är alltså 2 veckor kvar ca. Hon visar alla tecken som finns utom att hon inte blir tjockare. Så hon sår myror i huvudet på både fodervärd Johanna /Tobias och mig. Pga semestertider har det varit svårt att hitta någon som kan ultraljuda henne. Jag har fått 2 återbud från den vet som jag kontaktat.(Vet har blivit sjuk 2 ggr) Så nu har jag kontaktat en vet som kommit hem från semester. Så på fredag 14/8 ska vi förhoppningsvis få henne ultraljudad. Men jag tror ju att det är ca 1 högst 3 valpar. Skendräktighet är ett annat alternativ. Ja vi får veta så småningom. Annars är allt OK med vovsen. Jag målar hus och kämpar på i värmen. Och försöker ha tålamod.

Må så gott önskar Kerstin!


2015-07-24 12:44 | 0 kommentarer

Hej alla boxerentusiaster!!

Här kommer ett litet livstecken. Först av allt vill jag berätta att vi har flyttat till Knutby. För den som följt oss lite genom åren kan dra sig till minnes att vi har bott i Knutby tidigare. Stämmer bra det! Vi har flyttat tillbaka till det huset. Anledningen är att det är lite närmare till mina föräldrar från Knutby. Nu kan jag nå dem i Danderyd på knappt en timme. Att flytta är verkligen en pärs. Man sliter totalt ut sig!! Jag har legat på alla fyra och tätat staket för allt jag hade. Nu börjar det bli rymningssäkert men än litar jag inte på att alla hål är tilltäppta. Rätt som det är kommer det en samling med "bikers", förbi och då gäller det verkligen att staketet är tätt! Men nu har vi kommit lite på plats och njuter av vårt "nya"hem.

Det händer ju mycket här. Gilda är ju parad med Ebbe och vi hoppas på en fin normalstor valpkull i slutet av aug 2015.Det var en helt normal parning, båda 2 skötte sig normalt! Hennes fodervärd Johanna och Tobias meddelar att hon mår illa. Så de matar med glass och försöker få upp humöret på henne.

Sedan har ju "Cleo" kommit till oss. Hon är bara 4 mån och kommer från Frankrike.

Racka är nyss fyllda 11 mån och passar på att löpa nu. Så nu får vi vänta på att röntga henne. Men hon är en glad och sund tik, som det är kul att följa utvecklingen på. Tänk hon kom till världen mitt under tidernas största skogsbrand i Salatrakten förra året. Hon har välkomnat Cleo jättebra och det är bara underbart att alla 4 hundarna går ihop så bra. Racka har varit lite i "spökåldern". Men jag hoppas att hon kan mogna lite och ta saker med ro.

Hej då så länge och tusen tack för att du tog dig tid att läsa.


2015-04-19 16:39 | 0 kommentarer

Hej!

Ni som har läst förra Bloggen vet att vi torkar våra tårar! Men livet går vidare och jag ville presentera Racka. Racka är alltså Nox dotter och nu 8 mån.. Jag köpte henne av Woogiebox i augusti men jag har inte velat prata så mycket om henne. Hon har ju min absoluta favoritfärg (Mörktigr med ytterst lite vita tecken)  Tanken går ju till Farfar Tenzing när jag ser henne. Hon kom till världen under stort ståhej. Läs gärna Woogiebox blogg om det.

Racka är en glad och pigg tjej som växer och utvecklas.Det är fantastiskt kul att följa en liten valp och se henne växa upp. Det är några år sedan hur konstigt det än låter. Hon har 2 lekfarbröder som hon rumsterar om med som hon vill. Både Nox och Ebbe är ju supersnälla och säger i princip bara jaja till alla hennes tricks.

Vi väntar lite med att "ställa" henne. Hon behöver få tid att växa. Dessutom är ju jag dönervös inför röntgen som vanligt.  Sköt om er och tack för att du läste!


2015-04-10 10:11 | 0 kommentarer

Vad händer på Bullerbasius? Tyvärr både roligt och tråkigt!! Om vi börjar med det roliga så har vi fått fina resultat på mentaldelen. Vi har gjort Mt med 3 hundar : Gilda Ebbe och Elof så där är vi nöjda och glada! Tyvärr har 2 hundar fått somna in. Det är Grace och Nova som fått somna. Vi tänker tillbaka på allt roligt vi haft med dessa fantastiska individer. Det är boxerglädje  som alla boxerägare som köper en boxer önskar sig. Alla rasentusiaster vet vad jag pratar om. Många många glädjestunder har de givit oss!

Njut av våren och era fyrbenta vänner!


2014-12-22 09:59 | 0 kommentarer

Hej alla som läser!

Idag kommer det ett livstecken. Det är klart at vi önskar God Jul til alla som som läser detta! God Jul och vi hoppas att ni får en trevlig och mysig helg! Det gamla året 2014 ebbar ut och det blev kanske inte alls som vi planerat. Vi försökte få valpar men det gick inte så bra. Det ville sig inte.Frozza blev dräktig och ultraljud (i rätt tid )visade 4 valpar så vi var ju förväntansfulla. Sedan gjorde vi om ultaljud en gång till när det var ca 5 dagar kvar. Då såg man 2 eller 3 valpar. Det blev en valp:Holger. En hanvalp var död och underutvecklad och var de andra var vet vi inte! Vi fick vara nöjda med Holger som nu är 8 månader och en pigg och glad boxerpojke.  Vi bestämde att Frozza inte ska användas i avel och nu bor hon hos sin fodervärd.

På höstkanten var det dags att försöka para Klara. Klara har haft diffusa löp men nu fick hon ett löp och vi ville ju gärna para henne. Vi försökte på¨alla sätt coh vis men efter mycket möda så bestämde vi att även där inte använda henne. Anledning till det var hennes diffusa löp och svårigheten att para henne. Henns fodervärd köpte henne mycket stilfullt och och vi är tacksamma att de inte bara tog tillfället att tillskansa sig en hund gratis.

Under hela året har vi gått och väntat på att Grace ska löpa men hon har inte inte visat några tecken på att få igång ett löp. Tråkigt tråkigt!

Som ni hör så behöver man ett betydligt störra antal tikar än man kan tro för att det ska bli en kull. Det är många tikar som inte "håller" av många olika anledningar.

MEN man får titta på det positiva! Holger är ju ett glädjeämne och jag hoppas att vi kan ställa honom lite under året och göra Mh. Hans ägare verkar positiva till det.

Ett annat glädjeämne  är ju Gilda 17 månader. Hon har varit duktig på alla sätt och vis. Hon är friröntgad, "Mhad" och utställd med fint resultat. Så det är ju en stor glädje!!Hon bor hos sin fodervärd och hon kommer att ställas under det nya året.

Sedan har vi återköpt Ebbe och det är spännande att se vad den boxerkillen kan åsradkomma.

Kennel Woogiebox använde Nox till sin tik Immis och vi var nöjda och förväntansfulla men tyvärr blev det till slut bara 3 valpar. Men jag blev förtjust i lilla Racka  och köpte henne. Så hon hoppar runt här nu och busar med framförallt Ebbe.

Avslutningsvis så hör ni att vi kämpar på och vi hoppas på ett bra 2015!!!


 1  2  3  4  5  6  »