«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ebbe
2014-07-02 09:48

Hej!

Ja det kom ett mail i maj  där Ebbe behövde ett nytt hem. Jag gick och funderade och funderade om jag visste någon som kunde överta honom. Problemet var att han var oröntgad och inget Mh var gjort. Så jag beslöt mig för att hämta hem honom. Jag råkar ha plats i min flock och jag ville få honom röntgad och Mhad och lära känna honom. Min nyfikenhet var väckt helt enkelt. Han har bott i södra S så jag har inte träffat honom sedan han åkte som liten valp 8 v.

Ebbe är idag 2 år 10 mån och det var ju många frågetecken som skulle rätas ut. Men jag satte högsta fart och 2 dagar efter överlämnandet (som var väldigt sorgset) röntgade jag honom. När beskedet kom : fri på höfter och knän drog jag en lättnadens suck!! Han har A/B på höfterna och ua på knäna! Vilken lättnad! Vilken glädje! Puuhh!

De andra hemmahundarna var lugna och goa med att Ebbe hade flyttat in till dem. Jag fungerar så att jag kan inte ha hundar som man måste sära på. Alla h och jag också för den delen lever i en och samma flock och delar på allt. Nu kan de även käka märgben ihop på tomten.

Sedan var det dags för nästa prov. Mh! Jag anmälde mig till ett Mh 15/6 i Östervåla och åkte dit med fjärilar i magen. Tänk om han visade sig var räddhågad, aggressiv mot saker. Men Ebbe visade framfötterna minsann. Redan när vi kom dit visade han stor nyfikenhet och drog och slet som en galning i kopplet. All grundlydnad var som bortblåst!! Det är tur att matte är världens starkaste oxh vältränade människa så att hans boxermuskler inte kan dra iväg med oss 2. Jo mors du!

Han gjorde ett mycket bra Mh med 1:a på skott (Se hunddata)och jag är störtnöjd med hans mentalitet.

Nu återstår utställning och jag är lika nervös igen. Tänk om han inte kan visa sig. Tänk om jag gör bort mig. Så jag har anmält mig till en inofficiell och där får vi ett första träningstillfälle. Ja fortsättning följer som ni förstår.

Lite funderingar kring avelsbasen:

  • Det föds ca 1/3 vita valpar idag i S. Den "vita genen" är super stark som vi alla vet som håller på! Men de vita används inte i avel i stort sett.  Så det innebär att 1/3 av avelsbasen försvinner direkt.
  •  Nästa tapp i avelsbasen är de hundar som visar sig ha Hd C eller knän som inte går igenom. Det är många och antalet minskar inte tyvärr.
  •  Nästa tapp av avelshundar är alla murrisar som inte ställs ut och därmed "försvinner" ut till sina nya familjer när de är 8 veckor. Ibland ser man dem på olika "sajter" och många gånger slås man av hur vackra de är! Men de ställs inte ut så man vet inte om att de existerar.
  • Nästa tapp är de hundar som är sjuka och vars släktingar inte ska användas i aveln.
  • Slutligen försvinner en del hanhundar pga av att de steriliseras i tidig ålder. Det är lite mode i att ta bort testiklarna på hanhundar.                                                            Ja vad kan man göra åt det här problemet. Vi måste alla hjälpas åt och arbeta för en breddning av avelsbasen. Hur det ska gå till får vi klura ut !                                      Må så gott och njut av de fyrbenta släktet!

1 kommentarer
Namn: Jenny
Tidpunkt: 2014-07-13 20:18
Åhhh Ebbe vad jag saknar honom så!!!! Men vad glad jag blir att läsa att han är så duktig och fin. Jag gråter i skrivandets stund av glädje att han har det bra och av stor sorg av den enorma saknaden. Det tuffaste beslut jag någonsin har gjort men Ebbes välfärd måste gå före mitt ego. Min plan är att komma upp till hösten och hälsa på.
Jag är så tacksam Kerstin för att du tar hand om honom och vi håller tummarna för att han kan bli en fin pappa. Han är bäst!!!
Kramar Jenny

Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden: