«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Vintertider!
2010-12-11 11:47

Hej!

Ja jag skrev vintertider men jag skulle lika gärna kunna skriva väntans tider. Forti är ju förmodat dräktig. Hon visar många tecken på att ha bebisar i magen utom att hon fortfarande är lika smal. Hmmm Blir det 1 valp??? Jaja Tålamod Tålamod, än är det drygt 4 veckor kvar.  Det gäller att tänka på annat!! Då kan man ju tänka på Ezther. Hon ska ju paras nu i början av året om damen behagar sätta igång med sitt löp.

  Jag har ju nyligen flyttat permanent ut till min röda lilla stuga mitt ute på vischan. Det är ju härligt med naturen så tätt in på knutarna men jag kan ju inta påstå att vintern är min favoritårstid. Det är mycket som måste funka. Bilen måste fungera, tänk om det blir strömavbrott och det får inte bli för mycket snö för då kommer man inte fram.

Igår beslöt jag mig i alla fall för att åka in till Uppsala (väldigt trevlig liten stad) Det tar en timme. Det är 50 väg/30 väg / 70 väg/ osv!!! Först åkte vi till mataffären. Där finns en våg och det var dags att väga Nox . Hela 12 kg. Det var inte så pjåkigt tycker jag. Sen blev det i vanlig ordning ett par säckar med hundmat.

På hemsidans startsida visar jag mina fyrbenta som bor hemma. Om man skulle ha en kort presentation så börjar vi med Forti: Hon är ju antagligen dräktig och en otroligt trevlig liten hund. Precis som alla Frallor. Snäll som guld och otroligt social. När hon tröffar en ny hund så börjar hon omedelbart att kommunicera. Hon berättar med hela sin lilla kropp att hon vill leka och ha trevligt. Hon ger sig inte om hon får en morrning tillbaka bara backar lite.

Nova är ju min 5-åriga tik som är mammas kelgris! Hon tycker om att vara utomhus och frysa vet hon inte vad det är. Hon skulla aldrig bråka med någon. Hon går undan innan det har hänt något. I Täby var hon lydig men här ute struntar hon i mina kommandon. Jaja, kommer snart säger hon. Mjuk och behaglig till sättet. En mat tjuv har hon blivit. Vi för en evig kamp med hennes vikt. Hon tycker att hon får för lite mat och är blixtsnabbt fram till en annans matkopp om det har blivit något över.

Nox är ju ny på bygget men acklimatiserar sig bra tycker jag. Det är kul att se hur de vänjer sig vid den nya hemmiljön. Han börjar bli så där som jag vill ha dem. Man ska kunna prata med dem. Kontakt är otroligt viktigt!! Kontakt övningar jobbar vi med hela tiden!

Sen är det Joys tur. Hon var ju först på plats. Fyller 11 år i april. Frisk och pigg som en nötkärna. Inta många grå hår där inte. Jag köpte henne av kennel Ploy och det är ju en gigant bland boxerkennlar. Utan Ann-Britts hjälp hade det inte gått. Hon är så lättlärd så det är kusligt om man därtill lägger att hon faktiskt kan kommunicera med pratliknande ljud så är det ju svårt att inte förmänskliga henne.Hon är en person så det så!!!

Grace är stor och stark som en oxe. Hon skulle nog kunna dra en bil tror jag. (det finns folk som håller på med dragtävlingar för hund). Men hon är den mjukaste och goaste som finns. När hon har dragit omkull mig i snödrivorna vänder hon sig om och frågar: Men vad gör du??? Hennes ansiktsuttryck är obetalbart Hon undrar så hur det kommer sig att matte plötsligt tappar balansen. Hon anser också att hon får för lite mat. Så det har tyvärr hänt att hon börjar laga mat på natten när vi sover. Så numera sover hon alltid i mitt sovrum!!!! Det är tur att spisen slår av när det blir för hett!

Alla utom Forti är otroligt lättlärda. Det förundras jag över.

Ja det var en kort presentation av mina älsklingar. Inte bara avel och kullar och vem som ska ha en kull härnäst. De är stora personligheer också och det är därför man håller på!

Ha det bra och gör något kul i jul!!

MVh Kerstin


1 kommentarer
Namn: ann-Britt uppfödare incirias hundarna
Tidpunkt: 2010-12-11 14:03
Så roligt att läsa jättetrevligt och du 4 av hundarna är från Incirias o den äldsta Joy är ju barnbarnsbarn till en av våra egenuppfödda älsklingar därför du köpte henne kommer du ihåg!!! LYCKA TILL MED ALLA VALPKULLAR NÄSTA ÅR Kram från alla mammorna hos Incirias och naturligtvis oss 2 benta också / Ann-Britt
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden: