«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Rasers utveckling
2012-04-19 09:42

Hej igen!

Utställningen i Västerås närmar sig och det ska bli jättekul att ställa igen!

Hoppas att jag kan få ut några valpar på utställningar under säsongen. Mina valpköpare som läser det här kan väl fundera ut om ni vill ställa och var . Jag hjälper till som ni vet. Tyvärr blev det ju inga valpar från E-kullen i Västerås eftersom de är för unga.

Att ha 2 raser innebär ju att man jämför de 2 med varandra. Den stora gigantiska skillnaden mellan Fransk Bulldogg och Boxerär ju registreringsiffrorna. Fransk Bulldogg har ju ökat i populäritet explosionsartat medans Boxer står på ungefär samma reg antal. Frallabladet och frallaföreningen uttrycker sin berättigade oro tydligt i varje nummer.

När en ras blir "poppis "så infinner sig sig risker att de blir utyttjade ekonomiskt av mindre seriösa uppfödare. Man låter tikarna föda alldeles för ofta och alldeles för många valpar.Man blir upprörd över berättelser om tikar som blir valpkläckningsmaskiner. Hälsoläget både fysiskt och mentalt kommer på skam och rasen riskerar att förlora sina sunda sidor. För att möta efterfrågan har man importerat många hundar. Man kan säga att det har kommit många hundar från de förra öststasländerna. Avelsbasen förändras och man kan bara hålla tummarna för att det blir bra kombinationer med friska härliga valpar.

Rasklubben fösöker mota "Olle i grind" så gott den kan och gör sitt bästa i sitt arbete för rasen

Boxerrasen har ju däremot stabila regsiffror i Sverige. Boxerfolket uppfödarna är ett ganska stabilt gäng som har hållit på i många år och normer och regler är väl kända och följs tämligen väl. Detta gagnar rasen och vi hoppas att den utvecklas i hälsosam riktning.

Tack för att du läste!

Mvh Kerstin


1 kommentarer
Namn: Ann Britt
Tidpunkt: 2012-04-19 13:33
Bra skrivet men tror inte du har koll på boxerfolket riktigt finns många som inte skulle få ha valpar sedan kan man fråga sig varför inte kennelkonsulenterna kollar upp alla nya uppfödare borde kolla när dom ansökt om kennelnamn lika boxerklubben gynnar mer de nya eller sådana som bara tar en kull än de gamle som hålli t på i många Nej någon rättvisa är där inte men synd att det överavlas på frallor så att de reas på blocket snart blir väl den rasen fördärvad också
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Kommentar:  
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

Skriv av koden: