«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2010-02-21 19:57 | 0 kommentarer

Att vara uppfödare är minsann tvåsidigt. Ibland måste man göra sådant som man egentligen inte vill. Häromdagen fick Akleja flytta till en egen liten familj. Hon har länge visat att hon behövde få känna sig mer uppmärksammad, få en mer individuell kärlek från en barnfamilj.( helst). Så när Mia och Stephan kom och hälsade på för att titta på valparna så sa det tydligen klick i Akleja. Hon kröp upp i Stephans famn och där satt hon.

Vi diskuterade och tänkte och funderade. Efter 2 veckor bestämde vi oss. Så nu bor den gula underbara damen i "Götet" och har både barn och valpkompis och katt i sin nya familj. Att se Akleja när hon träffar barn är fantastiskt. Hon sätter sig lugnt bredvid och tittar på den lille. Sen närmar hon sig långsamt närmare och närmare tills hon mer eller mindre sitter i knäet/bredvid. Barnet ser förtjust ut och hund och barn har ett eget signalsystem som man som vuxen inte behöver förstå. Det är Boxern när den är som bäst. Snäll och klok!


2010-02-04 17:59 | 1 kommentarer

Hej!

Jag heter Joy och jag är hund här! Min matte Kerstin har fastnat i en snödriva och kommer inte loss så jag får väl hoppa in och blogga lite i stället om det ska bli av.

Idag har det inte hänt så mycket mer än att vi har varit ute och spanat efter märgben. Under natten hade nämligen någon snäll typ varit på vår tomt och lagt ut ett anral smarriga märgben. Jag hittade ju så klart först för jag vet att man ska stoppa ner nosen i drivan, gammal är ju äldst!

De andra står ju och vädrar i luften. Efter att ha hittat allihop så gick vi och gnagde i ett antal timmar. Sen var det dags att sova lite men sömnen stördes av att någon körde med traktor utanför. Han förstörde våra fina snödrivor. Han fick en rejäl utskällning så han kommer nog aldrig tillbaka.Sen återtog vi snarkandet.

I går åkte vi till en gul låda som stod vid vägen och matte la ned ett vitt kuvert och sa att det var till kennelklubben. Den där nykomna minivarianten ska visst få en egen stamtavla och få vara med i kennelklubben hon också. Ja Ok då. Bara hon vet vem som bestämmer. Hon ska visst gå på hundutställning i vår. Och det är ju bra för då får jag ligga under min korkek i fred utan att hon stör. 

I höstas fick mitt lilla barnbarn Ezther valpar. De var ju rätt så söta i början men sen får de så vassa tänder och tror att de kan få mat av mig. Då brukar jag morra och då håller de sig borta som tur är! Ja mycket ska man stå ut med. Till råga på allt ska en komma och hälsa på om 2 veckor. och hon ska bo här ett tag. Matte ser väldigt glad ut och pratar om någon utveckling ( av vad vet jag inte). Jag ska nog tala om vem som bestämmer då också. Det där är faktiskt rätt jobbigt att man alltid måste tala om vem som bestämmer. Det borde ju alla fatta eller hur?

Ja ja Hoppas att vi "hörs" snart igen!

Hälsningar från Ploy's Need Somebody.

Uppfödd på kennel Ploy som du förstår!


2010-01-30 20:51 | 1 kommentarer

Hej på er!!

Idag har jag ordnat för sista valpen. Så nu är alla placerade i goda hem. Jag är mycket nöjd med mina valpköpare.Jag tycker att jag har haft tur som harlärt känna er och att ni valde att köpa valp av mig. Ni spritter av engagemang och välvilja mot det lilla livet. All lycka i framtiden önskar jag er. Vi kommer att ses och jag hoppas att ni ringer om ni har problem . Jag kommer att hjälpa till bara jag kan.

Sussie har ju hjälpt mig att uppdatera min hemsida. På planerat står ju att Nova ska paras med Roni. Ann-Britt , Hans och jag planerar att samarbeta om den kullen. Egentligen är det ju Novas 2:a fodervärds kull. dvs Ann-Britt och Hans kull. Men vi har överenskommit om att samarbeta om kullen av praktiska skäl och för hundens bästa. Den kommer att födas hemma hos mig men I Incirias namn. Nova har inte börjat löpa ännu så det dröjer.

Grace ska också paras men det blir senare i vår. Hon är ju inte "MH ad" ännu eftersom hon löpte förra gången hon var anmäld till MH. Vi får hoppas att det fungerar i mars.

Thea har ju blivit röntgad och det gick  hur bra som helst: A / ua.  Det är alltid roligt när Anna ringer. Hon är verkligen nöjd med sin fina tik. Relationen fungerar perfekt. Nu ska de snart flytta också till ett hus. Det blir härligt för er alla tre. Lycka till med husplaner!

Forty är verkligen en trevlig Fralla. Hon hat samma temperament son Dolly. Oändligt öppen och .glad Än så länge har hon bara ungerska reg papper. Vi får fixa sv reg snart. Utställningar hägrar i vår!

Må så gott i iskalla vintern

önskar Kerstin!


2010-01-24 15:07 | 0 kommentarer

Hej igen!

Numera befinner jag mig mitt ute "vischan". Att bo på landet är annorlunda jämfört med att bo i Täby. Man blir så beroende av grannar. Ett tu tre så har vattnet frusit, propparna gått , bilen startar inte mm. Då har jag snälla grannar som är vana vid livet på landet. Det skulle inte gå annars.Men härligt är det och fritt på något sätt, liksom mer livsrum! Hundarna trivs och det känns ju bra!

Häromdagen hittade stor "främmat" hit. Först kom Ann-Britt en sen kväll och kändes ju jättekul som ni förstår. Äntligen fick hon se både valpar och huset och miljön. Hon tyckte nog att det var lite glest mellan husen här! Sen dök Sussie upp med Janne och Mona och hundar då blev det liv som ni förstår. Då passade även elen på att lägga av. Så Janne och jag sprang runt och försökte fixa, till slut lyste det i huset igen. Jättekul att se Snuffe så klart.Han är ju min speciella älskling.

Jag tog emot trevliga människor från Gbg också. Det var valpköpare som kom och hämtade och oj vad vi pratade och hade trevligt. Det blir kanonbra. Vi åt mat och grannen kom över pratade hund tills sena kvällen. Resan tillbaka till Gbg kändes nog rätt så dryg men allt gick bra!

Min lilla Fralla har just börjat löpa så vi får se om någon mer börjar.

Tack för att du läste

Hälsn Kerstin


2010-01-19 12:27 | 2 kommentarer

Nu har jag blivit så inspirerad av bloggare så jag får väl också sätta igång! Det har hänt mycket det är säkert. Till att börja med kom jultomten från Ungern i år!!! Och gissa vad han hade med sig i säcken.? Jo en liten Fralla minsann! Forti kallas hon och söt som en liten rosenknopp! Vänta till ni får se bilder snart.
I valprummet blir det glesare och glesare. Nu finns det bara en kvar!  Bild kommer där också inom kort. Tack alla som besöker min hemsida. Lycka till ni som har hämtat era valpar. Jag följer era framsteg därhemma. Må så gott i vintersverige så länge, önskar Kerstin.


«  4  5  6  7  8  9