«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2010-06-13 15:56 | 1 kommentarer

Hej igen alla Boxerälskare!

Valparna har hunnit bli 6 veckor och de talar om att de har bra lungkapacitet och kan skälla helt OK högt! De för ett himla liv ibland minsann! Bästa sättet är att ta ut dem och låta dem springa av sig utomhus. Vi har väldigt trevligt när vi är utomhus! Nova leker med dem och de håller sig jättefint runtomkring oss. Nu har jag ordnat med alla valpköpare och hoppas att alla blir nöjda! (både valpar och ägare). Det är ibland svårt att pussla ihop det bra. Det vet nog alla uppfödare. Man vill så himla gärna att det ska bli bra för de små.

Valparna växer och deras absolut bästa är att få vara ute och leka!   Somliga vill hoppa och skutta ute en del vill gå på upptäcktsfärd och en del vill bita på tofflor. Friska som nötkärnor!

Grace är så lugn så lugn. Hon är verkligen annorlunda. Än så länge kan jag inte se något men det kanske finns små pluttar där inne i alla fall! Den här gången planerar jag att röntga henne innan födseln så att jag vet hur många av allt som ska ut!

Mina kära grannar har fått en baby, lilla Evelina! Alla hundarna verkar välkomna den lilla så naturligt som om de jobbar på dagis! Jag brukar skryta med att mina hundar skulle kunna jobba på dagis. De tycker att det är roligt med lite fler dofter och händelser. Så det är verkligen idylliskt här! I ena huset har vi små barn och i andra huset finns det små valpar. Mellan husen blommar en trädgård där vi umgås allihop. Jaa det är härligt med flera generationer som tillför varandra  lite av sin livserfarenhet växelvis! Mitt staket börjar nå runt nu. Det ska bli härligt när det är färdigt. Då kan vi göra lite mer trädgård av min "sida" som i nuläget växer fritt.

Apropå snälla hundar så är ju Joy verkligen barnkär och alla människors bästa vän. Hon är snällare än vad man kan föreställa sig! Ibland när vi gick en promenad i Täby så dök det ju upp någon som tyckte att hon såg farlig ut. När jag upplyste dem  om att hon är snällare än min mamma såg de lite förvirrade ut. Men det är ju hennes svarta uppsyn som ser så respektingivande ut.Hon är ju en "murris". Kära älskade Joy!!

Tack för denna gång och må så gott!!

Hälsningar Kerstin

 


2010-06-03 21:48 | 1 kommentarer

Hej igen!

Äntligen har det blivit dags att ta ut valparna! Det tog 10 min sen var det full fart. Det syntes att de stormnjöt. Vi fick besök, så det var inga problem med tillsynen. Tack Elisabeth och Alexandra! Hoppas att godingarna kan vara ute så mycket som möjligt i det gröna! Grace verkar lite sömnig och tar det lugnt så jag tror förstås att hon är dräktig. Den här gången tror jag att jag kommer att röntga henne så att jag får veta antalet valpar. Man kan ju kombinera med herpessprutan hoppas jag. Fördelen är ju att man vet hur många valpar och moderkakor som ska ut. Då slipper man vara orolig.

Ha det så skönt önskar Kerstin och hundarna


2010-05-27 15:57 | 0 kommentarer

Hej igen alla trevliga människor!

Ja jag vet att det var länge sedan men iblnd så får man helt enkelt inte tid. Eller man tycker inte att man har tid. Men nu är det dags att "fatta" pennan. Valparna är nu 4 veckor exakt och de börjar bli medvetna om omvärlden De lystrar när man visslar och skuttar fram när man kommer in i valprummet.De vill hemskt gärna vara med när man skurar golver så då flyttar jag dem till rummet intill. Där finns det bara ett galler och idag upptäckte Forti och Grace att man kunde få umgås med de små genom gallret , så det blev ett väldans pussande och Forti höll på att krypa ur skinnet av lycka!! Hon blev så lycklig och valparna tyckte att det var en lustig figur. De hade riktigt roligt en stund medans jag skurade golvet med både trasa och scotch brite. Jag hoppas att jag snart kan ta ut dem om bara vädergudarna är på vår sida. Ann-Britt flyger upp och är med på besiktningen och för hoppningsvis hinner hon tr'äffa valpköpare också. Det blir bra!

Min kära granne Scott bygger staket åt mig. Jag trodde att det skulle gå på en vecka eller så och man behövde väl bara ett spett i stort sett. Men via bekantas bekanta fick vi tag på en grävmaskin och utan den hade det ju inte gått. Jag får ta bild på både staket och min fina kennelskylt ( som min granne Shanni har gjort) när det blir klart så att ni får se hur fint det blir!

Grace parades med stiliga Björn häromdagen . Han heter egentligen Jaws The Fifth Element och bor hos kennel Valsängen. Jag har lagt in en ny länk till Valsängen som ni kanske har sett. Det gick jättebra och de var så duktiga! Tack Madeleine för att jag fick låna den underbara "nallebjörnen" Han är supertrevlig! Perfekt Boxertemperament på den Boxerpojken!!

Akleja har fått ett nytt hem. Hon bor i Limhamn Skåne numera och jag hoppas verkligen att hon kan acklimatisera sig där. Hennes nya matte säger att det går bra och att hon gör succe´bland familjekretsen och bekantskapskretsen. Ja vi håller tummarna!!

 

 

Vi hörs snart igen!1

MVH Kerstin!!!

 


2010-05-07 17:31 | 0 kommentarer

Viken lättnad det är när alla pusselbitarna har ramlat på plats! Mamma Nova verkar befinna sig väl. Hon äter bra men det mesta blir ju mjölk till de små så själv ser hon ju ut som om hon inte fick någon mat . Varje dag vägs de och vågen visar att mjölken "går fram". Snart är det dags att öppna ögonen också. De är ju blinda men det är fantastiskt att se att de kan nå fram till mammamjölken utan större besvär. De kan minsann kava runt i lådan med hög hastighet trots att de små benen inte bär! Vi sover på nätterna och det råder stor harmoni! Återkommer i nästa vecka!


2010-05-02 20:48 | 0 kommentarer

Äntligen kom de!! Tänk vad vi har väntat! Nova jobbade och var jätteduktig. Hon visade vilken kämpe hon är! Först kom 3 gula hanar och de var välkomna ska jag säga. Sen kom 2 tigr hanar och slutligen som krona på verket kom 2 gula tika! Alla går upp i vikt och verkar må bra och det gör även nova. Hon har mycket mjölk så de äter och blir riktigt runda och trinda! Jag ska försöka skriva ofta så att ni kan följa utvecklingen i vår! 


2010-04-17 14:13 | 1 kommentarer

Hej Allesammans!

Matte har tappar bort pennan så jag passar på att skriva lite i stället i smyg.För det första har jag faktiskt fyllt år 10 år! Vi firade mad grannarna och åt korvtårta med glass till efterrätt. Mums! Äntligen slapp man det där gamla torrfodret. Tänk att det ska vara så svårt att fatta att det är det jag vill ha! För ca 10 år sedan föddes jag hos Bettan och Christer. Bettan tyckte att det var tråkigt att det bara blev 5 valpar för hon hade visst 20 som ville ha en boxerkompis. Det var riktigt trevligt hos Bettan och Christer. Där fanns flera trevliga tanter och en farbror som hette Mulle. Jag är visst väldigt lik honom säger matte. Tanterna hette Beda , Frida, Busan och min mamma hette Agda. Plötsligt en dag så skulle jag flytta! Det var inte kul, jag passade på att spy i bilen för säkerhet skull.  När jag hade blivit stor och oerhört vacker så träffade jag en snygg kille-James. Jaa det gick ju som det gick och jag fick bebisar i magen. Fast det var inte så många gudskelov!! Bara 4. Haha!! De heter Snuffe, Nova, Snusa och Sigge! Väldigt söta om jag får säga det själv!! Fler ville jag inta ha! Åren de går ju och jag vet faktiskt inte hur många barnbarn jag har nu. Men ca 30 är det ju säkert! De bara trillar in hela tiden. Nu går min kära dotter Nova med magen full av bebisar. Det blir nog massor tror jag så stor som hon är! Om hon ursäktar så ser hon ut som en get!!! Hon får minsann en massa köttfärs hela tiden för matte säger att det växer för fullt där inne. Men jag då !! Jag växer gärna jag också så hit med köttfärsen!! Hu vad livet är orättvist men huvudsaken är att jag får ligga och sova i min fåtölj/solskenet och äta mina märgben. Ja nu får ni försöka klara er utan mina betraktelser. Den 28:e smäller det för Nova!!


2010-03-16 13:15 | 1 kommentarer

Hej!

I går var Forti och jag hos veterinären och gissa om jag var nervös. Men undersökningen gick utan problem. Forti hade inga blåsljud på hjärtat och knäskålarna satt fast i god muskulatur. Det tog ca en kvart sen kunde vi pusta ut Så nu är hon klar att visa upp sig på lite utställningar. Men hur jag än tittar så hittar jag ingen lämplig. Typiskt! Men det ordnar sig nog. Just nu känns det som om vi har väldigt bra flyt. Nova verkar dräktig. Grace klarade MH:et med bra resultatoch och Forti Klarade sina test. Det går framåt med Bullerbasius. Jag vet inte om jag har sagt det tidigare men det är kul att ha 2 raser. Man håller på med Boxrarna och sen är det dags att fixa med Frallorna. Det blir växelbruk ooch det känns jättekul. forti är otroligt mattekär. Hon ligger t ex under min stol just nu på det bara golvet. boxrarna vräker sig som vanligt i soffgruppen. Forti vill alltid vara nära mig utan att propsa på klappar hela tiden. Hon bara finna där helt enkelt. Mysigt!

Må så gott!!

Kerstin

 


2010-03-07 09:58 | 3 kommentarer

Hej på er!

Nu ska jag berätta vad matte och jag gjorde igår! Vi åkte till ett ställe där det fanns en massa lekkamrater och dessutom leksaker!!

Först träffade vi en kompis(tvåbent) spm hade en stor härlig trasa som hon ville bli av med. Jag drog ju så mycket jag kunde och vann så klart. Då blev tanten så glad att hon gosade med mig och klappade om mig. Det var trevligt. Sen visade det sig att de hade harar på ett ställe (trdode jag). Jag fick jaga ikapp de där oförskämda varelserna och satte högsta fart men när jag kom ikapp dem visade det sig att det inte var verkliga harar. Men jag tog tag och ruskade ordentligt om dem så att jag såg farlig ut! Sen sprang jag tillbaka till matte.Men tror du inte att jag fick göra samma sak igen och då gjorde jag exakt samma sak.

Sen fick vi bara stå på ett ställe och det var ju inte så kul men matte stod också still och gnällde inte så jag fick väl göra samma sak. Sen dök det plötsligt upp en tant som hade ont i ryggen och dessutom hade fastnat i en granruska och det var ju mycket intressant att undersöka. När jag hade bromsat in framför henne så ville hon också leka! Så då drog vi också i en trasa och hoppade lite grann. Men sen sprang jag tillbaka till matte. Sen blev det lite underligt för plötsligt när vi gick där i skogen dök det upp en gubbe med bara kläder på sig. Han hade glömt kroppen hemma!! Men jag blev faktiskt inte så rädd. Konstiga gubben luktade inget speciellt så det var inte så märkvärdigt. Så vi gick vidare och kom till ett ställe där de höll på att laga mat i alla fall lät det så men det var visst bara några kastrulllock som låg och skramlade och skräpade på en bänk. Det var inte hellar så intressant. Sen må du tro att det brakade loss. Plötsligt kom det 2 snögubbar sakta gående mot matte och mig. Då fick jag verkligen tala om att jag var farlig. Jag morrade och skällde så mycket jag kunde men de dummingarna kom bara närmare och närmare så jag fick backa lite så att avståndet var samma. Jag backade till att matte stod framför mig men då hände något konstigt!! Snögubben tog av sig stt huvud och därinne var det vanliga människor!! I alla fall luktade de så för jag gick försiktigt fram och luktade. Det luktade människa!!!

Jaja mycket ska man vara med om!!

Sen mötte vi den där första tanten igen Nu hade hon en trasa till som hon ville bli av med. Jag drog så mycket jag kunde och då var det någon som pangade i närheten. Jag tror att de pangade flera gånger men just då var jag så nära att vinna trasan  så jag struntade i pangpanget.

Sen åkte vi hem för matte var så trött och hungrig att vi måste se till att hon fick lite mat i magen. Hon skulle få märgben i dag men dem fick vi i stället! Sen somnade jag också.SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS från Grace!


2010-03-05 15:01 | 0 kommentarer

Idag är det en sådär toppenvacker vinterdag. Vi har tagit bilder och ska lägga in dem så fort som möjligt. I morgon är det en spännande dag. Då är det äntligen dags med Grace mentalbeskrivning.Förra gången hon var anmäld så löpte hon så klart så det var bara att ge återbud. Men nu är det dags!! Dessutom ska även Thea beskrivas (B.Azalea) på samma ställe(vaxholm) Tänk 2 tikar med A höfter som nu ska göra sin mentalbeskrivning.  Hur kul som helst!

Apropå höftröntgen så är min synpunkt den att vi narurligtvis ska sikta på A/B höfter och även knän och armbågar ska vara i vårt blickfokus. Men det allra värsta som kan hända en hund tror jag är om de får allergi. Klådan blir så klart outhärdlig för en varelse som inte kan prata. Som uppfödare är det ett stort ansvar och ibland måste man acceptera att man inte kan använda vissa i aveln. Hur ont det än gör i hjärtat. Det är en av de avigsidor man har som uppfödare.

Nova hon bara sover och sover. Även där är det ju spännande saker på gång.(är jag ganska säker på)

För ca 2 veckor sedan fick Fortis jag stamtavla. Det kändes skönt att äntligen ha den men nu kommer nästa gastkramning. Jag har beställt tid hos veterinären för Patella undersökning och Hjärtljudstest på Forti och ni må tro att jag är nervös. Tänk om det går åt pipsvängen?? Jag vågar inte skriva när det är för om det går åt pipan vill jag ta besvikelsen ensam.

Har ni också spännander saker att se fram emot?

Ha det bra Varma Hälsningar Kerstin!


2010-02-27 15:17 | 1 kommentarer

Hej igen alla bloggläsare!

Tänk att det äntligen blev av! Nova började äntligen att löpa.Och Skåne väskan kunde packas!

Löpet blev ett helt normalt löp så allt var frid och fröjd. Det som inte var normalt var ju vädret. SMHI sände ut skrämselvarningar med jämna mellanrum. Jag såg framför mig hur jag satt fast i en snödriva ute på E4:an.

Dagen D kom och solen sken och det var -14 grader. Hu sa bilen men tuffade snällt igång. Jag hade bara att backa ut och vips vad hände? Rakt ned i diket så klart. Där satt bilen fast trots allt jag sa.....

Det var bara att ringa grannbonden och be snällt. Ham kom efter en timme med traktorn och drog upp mig och sen äntligen iväg! Resan gick som smort. Solen sken och det var ju sommarväglag.

Hemma hos Ann-Britt och Hans var allt som vanligt. Ordning och reda , inga dikeskörningar där inte. Hans stod och putsade väggarna och det blir så fint, så fint. Ann-Britt far runt och fejar och donar med hundarna i självklart centrum. Alltid full fart hos Håkansson!

På dagen var det dags att bekanta mig med Summerstorm ( winterstorm hade passat bättre)och Annie. Annie och jag tog en promenix. Summerstorm är 12 år men så pigg och glad och inga gråa hår där inte. Annie var en pigg liten 10 månaders Boxerfröken. Hon är ju Joy,s barnbarn , Lizas dotter och därför klappar ju hjärtat alltid extra så klart. En mycket god representant för "linjen" må jag säga! Sen var det dags att prominixa med Lucky . Hon går så klart lös och vill ha kontakt. Vilken härlig tjej!

Roni visade sig också perfekt som promenadkompis. Lugn och följsam.

På kvällen är det biodags på stora TVn med hög myspys faktor. Vi gillar deckare så det blir gärna en sådan. Gissa om man sover gott när det blir så dags?

Tänk vad fort tiden går när man har roligt. Roni och Nova fattade tycke för varandra och skötte sig själva mer eller mindre. Ja det var verkligen en lyckad resa. Bättre kan man inte ha det. Tack för trevlig gästvänlighet och välkommen upp i april Hans och Ann-Britt

Hemresan gick perfekt inga snöstormar och drivis. När vi kom hem så möttes vi av 5 glada hundar. Skaran hade utökats med B. Bejonce vars familj var på semester. Numera kallas hon för Elsa och hon ska stanna här en vecka. Jag ska försöka ta kort på henne så att ni får se. Kul med en valp i huset igen.

Tack för denna gång och för att du läste

Kerstin och Hundarna!

 


«  3  4  5  6  7  8  9  »