«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2011-03-05 13:37 | 1 kommentarer

Hej igen!

Idag är det en underbar vårvinterdag. Solen bara strålar och det töar litegrann.Det är underbart att bo på vischan och följa våren när den kommer.

Idag har vi tagit lite kort med blandad framgång. Ibland vill det sig inte med det tekniska men ni får i alla fall något att titta på. Nox och Bennie blev förevigade den här gången. Tänk att det är så svårt att få en någorlunda hyfsad bild.

Ezther mår prima och vi väntar på de första tecknen från lilla damen. Hoppas, hoppas att det finns små där inne! Härliga hemligheter! Häromdagen fick hon sin första Herpesvirusspruta och det känns ju bra när det är gjort. Man måste antingen åka till Uppsala till djursjukhuset eller till Bagarmossen söder om Stockholm. Ja så det är lite pyssel. Albano har det inte för det är så liten efterfrågan men det har jag svårt att förstå.

Ha det så bra och tag hand om våra fyrbenta vänner!

Hälsn Kerstin


2011-02-22 19:13 | 2 kommentarer

Hej igen!

Nu äntligen har vi gjort så gott vi kan. Nu får naturen sköta resten. Ezther är alltså parad och allt är äntligen frid och fröjd. Jag brukar inte fördjupa mig i varför det blev på det ena eller andra sättet. Men jag bytte alltså hanhund. Den tilltänkta hanen och Ezther fungerade inte och det är omöjligt att veta varför. Tack alla som hjälpte till.

MVH Kerstin


2011-02-13 15:30 | 0 kommentarer

Äntligen fick man packa väskan för att åka på utställning . Det var så länge sedan! Det blev Sollentuna Racketthall. Det var så många anmälningar så de fick dela utställningen mellan förmiddag och eftermiddag och massor med domarändringar. Men vad gjorde det när man fick bli BIR och BIM valp!! Härligt!

Ja nu har jag fått igång min dator igen. Kommentarer från alla lustigkurrar fladdrar runt öronen. Jag är så nöjd så det gör ingenting. Bullerbasius Caramba (Graces son) var där och det var kul att se honom som ni förstår. Jag har satt in bilder på honom på Galleri. Titta får ni se.

Nästa helg blir spännande!

Hälsn Kerstin!


2011-02-11 13:45 | 0 kommentarer

Hej på er!

Nu har jag äntligen fått igång min dator. Det känns så länge sedan så jag vet nästan inte hur man gör längre. Strunt samma nu, nu funkar det!! Jag har bytt hanhund på Ezther. som ni ser. Vi får hålla tummarna för att det fungerar. Det känns som det är nära nu.  Håll utkik för vidare information.

Just idag är vi insnöade. Vi fick ca 40 cm snö igår kväll så det är bara att vänta på bonden med plogen. Livet på landet!

Återkommer snart med mer info.

Hälsn Kerstin!


2010-12-29 11:58 | 0 kommentarer

Hej!

Hoppas att ni har det bra i snödrivorna! Nu går de sista dagarna på det här året till sitt slut. Det är dags att välkomna det nya året. Man häpnas över hur fort ett år går. Nästa år har vi ju planer på att Ezther, Forti och kanske Nova ska få valpar. Och vi går ju och väntar på att Ezther ska löpa. Snart börjar utställningssäsongen. Det ska bli jättekul! I början är det ju inomhusutställningar och det tycker ju jag inte är lika kul som utomhusutställningar.

Jag har försökt att få lite ordning på Valpköparnas Galleri. Har en känsla av att det är svårt att fatta vilka hundar som hör ihop men vilka. Den här uppdateringen hoppas jag hjälåer till lite grann.

Må så gott önskar Kerstin!


2010-12-19 11:40 | 0 kommentarer

Hej igen!!

Så var det äntligen dags! Tidigt på morgonen drog vi iväg till Älvsjö och Mässan. Det här året möttes vi av ett nytt parkeringshus så det gick att hitta en parkeringsplats. DEt brukar ju var jättesvårt på gränsen till omöjligt så det var mycket positivt! Väl inne  gick jag och Elisabeth och installerade oss vid ringen. Ca 27 boxrar var det.Den nya bedömningen kändes lite ovan . När ringsekreteraren viftar till med den röda/blå lappen gäller det att man är med för  annars missar man vilken färg hunden fick! Kul att sitta vid ringside och koncentrera sig på hundarna och beundra alla vackra boxrar. Och följa mångas kamp att ställa upp hunden snyggt, att få den goa lilla boxern att stå still bara någon minut OCH se glad ut! Ja det är inte lätt det vet vi. Men annars var det trevligt att se och prata med bekanta. Stort Grattis till BIR och BIM!

Sen är det ju kul att träffa nya människor också. Tyvärr är ju inte jag så trevlig på hunduställningar eftersom koncentrationen ligger hos hundarna i ringen. Men men...

Här hemma går kampen vidare. Är Forti dräktig eller inte? Nu orkar jag inte vara i ovisshet längre så imorgon tar jag kontakt med vet och beställer en tid så att jag får veta. Jag måste ju veta i planeringen.Vinterkylan har kanske gjort att hon resorberat hela kullen? Det blir spännande!!!

 Må så gott önskar Kerstin!


2010-12-16 15:52 | 0 kommentarer

Hej igen!

Idag är det snöstorm ute! Det båda snöar och blåser! Men inte så kaltt och det tycker jag är skönt! Grace älskar det här vädret och likaså Bennie så de stökar runt i snödrivorna och har hur kul som helst.  Forti tar små promenader och föredrar att ligga inne i sin korg och tugga på märgben. Nox undrar nog om det alltid är så här. Stackaren!

Man får göra inomhus grejor och se fram mot helgen då ska vi åka till Stora Sthlm så klart!

Det ser jag fram emot! Ha det så bra!

Kerstin!


2010-12-11 11:47 | 1 kommentarer

Hej!

Ja jag skrev vintertider men jag skulle lika gärna kunna skriva väntans tider. Forti är ju förmodat dräktig. Hon visar många tecken på att ha bebisar i magen utom att hon fortfarande är lika smal. Hmmm Blir det 1 valp??? Jaja Tålamod Tålamod, än är det drygt 4 veckor kvar.  Det gäller att tänka på annat!! Då kan man ju tänka på Ezther. Hon ska ju paras nu i början av året om damen behagar sätta igång med sitt löp.

  Jag har ju nyligen flyttat permanent ut till min röda lilla stuga mitt ute på vischan. Det är ju härligt med naturen så tätt in på knutarna men jag kan ju inta påstå att vintern är min favoritårstid. Det är mycket som måste funka. Bilen måste fungera, tänk om det blir strömavbrott och det får inte bli för mycket snö för då kommer man inte fram.

Igår beslöt jag mig i alla fall för att åka in till Uppsala (väldigt trevlig liten stad) Det tar en timme. Det är 50 väg/30 väg / 70 väg/ osv!!! Först åkte vi till mataffären. Där finns en våg och det var dags att väga Nox . Hela 12 kg. Det var inte så pjåkigt tycker jag. Sen blev det i vanlig ordning ett par säckar med hundmat.

På hemsidans startsida visar jag mina fyrbenta som bor hemma. Om man skulle ha en kort presentation så börjar vi med Forti: Hon är ju antagligen dräktig och en otroligt trevlig liten hund. Precis som alla Frallor. Snäll som guld och otroligt social. När hon tröffar en ny hund så börjar hon omedelbart att kommunicera. Hon berättar med hela sin lilla kropp att hon vill leka och ha trevligt. Hon ger sig inte om hon får en morrning tillbaka bara backar lite.

Nova är ju min 5-åriga tik som är mammas kelgris! Hon tycker om att vara utomhus och frysa vet hon inte vad det är. Hon skulla aldrig bråka med någon. Hon går undan innan det har hänt något. I Täby var hon lydig men här ute struntar hon i mina kommandon. Jaja, kommer snart säger hon. Mjuk och behaglig till sättet. En mat tjuv har hon blivit. Vi för en evig kamp med hennes vikt. Hon tycker att hon får för lite mat och är blixtsnabbt fram till en annans matkopp om det har blivit något över.

Nox är ju ny på bygget men acklimatiserar sig bra tycker jag. Det är kul att se hur de vänjer sig vid den nya hemmiljön. Han börjar bli så där som jag vill ha dem. Man ska kunna prata med dem. Kontakt är otroligt viktigt!! Kontakt övningar jobbar vi med hela tiden!

Sen är det Joys tur. Hon var ju först på plats. Fyller 11 år i april. Frisk och pigg som en nötkärna. Inta många grå hår där inte. Jag köpte henne av kennel Ploy och det är ju en gigant bland boxerkennlar. Utan Ann-Britts hjälp hade det inte gått. Hon är så lättlärd så det är kusligt om man därtill lägger att hon faktiskt kan kommunicera med pratliknande ljud så är det ju svårt att inte förmänskliga henne.Hon är en person så det så!!!

Grace är stor och stark som en oxe. Hon skulle nog kunna dra en bil tror jag. (det finns folk som håller på med dragtävlingar för hund). Men hon är den mjukaste och goaste som finns. När hon har dragit omkull mig i snödrivorna vänder hon sig om och frågar: Men vad gör du??? Hennes ansiktsuttryck är obetalbart Hon undrar så hur det kommer sig att matte plötsligt tappar balansen. Hon anser också att hon får för lite mat. Så det har tyvärr hänt att hon börjar laga mat på natten när vi sover. Så numera sover hon alltid i mitt sovrum!!!! Det är tur att spisen slår av när det blir för hett!

Alla utom Forti är otroligt lättlärda. Det förundras jag över.

Ja det var en kort presentation av mina älsklingar. Inte bara avel och kullar och vem som ska ha en kull härnäst. De är stora personligheer också och det är därför man håller på!

Ha det bra och gör något kul i jul!!

MVh Kerstin


2010-11-29 11:32 | 1 kommentarer

Hej igen!!

Den senaste tiden har jag varit i flyttagen. Mina barn har flyttat från radhuset i Täby där vi hade bott i drygt 10 år! Vem som utförde flytten kan ni nog gissa. OK, jag fick hjälp av mina barn och bror men Hu en sådan mardröm innan det var klart. Dessutom strejkade min "släpkärra" och vädret var ju inte samarbetsvilligt. Det tog 3 ggr så lång tid som jag beräknat! Nog ältat om det!

Forti visar tydliga tecken på att hon bär på hemligheter. Hon spyr och spyr oavbrutet, sover jättemycket och har begränsad aptit. Men säker kan man ju inte vara. Hon går in i 4:e veckan idag. Eftersom jag har varit så himla upptagen med annat så har ju den här tiden bara flugit iväg. Det är väl först nu som det börjar sega som det brukar göra när man går och väntar på små valpar.

Ezther visar inga tecken på att hon tänker börja löpa säger hennes fodervärd. Vi letar hanhund och har kommit en god bit på väg. Hon får gärna vänta lite om jag får bestämma. Vid årsskiftet blir bra. Annars mår alla bra utom att vi tycler att det är för kallt.

Ha det bra och var rädda om er i kylan. Tänk på att de har ingen päls som värmer!!

MVh Kerstin


2010-11-14 17:21 | 1 kommentarer

Hej igen!

Tänk att när man ska para då ska man vara beredd på att vädrtes makter ställer till besvär!

På väg till Caroline gick det hur bra som helst men på onsdagen var det dags att hämta hem henne efter en perfekt parning.Glada i hågen vände Forti och jag hemåt Allt gick bra trots oplogade småvägar. Men jag hann inte mer än 1 km så stod det en långtradare tvärs över vägen! Jag hade sån tur för jag stod framför långtradarenoch och kunde därför vända. De 20 bilar som stod efter lången står nog kvar ännu. Lite senare mötte vi ett antal pansarfordon av någon anledning strax därpå kom det ytterligare långradare och spärrade vägen! Ni må tro att jag drog en lättnadens suck när jag slutligen kom hem. Det är något konstigt med parningar. Det blir alltid väderkomplikationer då!

Några dagar tidigare hade jag varit i Brahehus och hämtat hem min lilla boxerkille: Nox. Ni som hänger med på sidorna vet redan att det är Incirias New Look. Jag skulle ju ha en bild på honom. Men men jag får jui alla fall berätta om den nya medlemmen i familjen Bullerbasius.

Må väl!!

MVh Kerstin!


«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »