«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2011-07-29 17:00 | 0 kommentarer

Hej !

Så var det dags att uppdatera lite igen! Valparna har fått nya hem och det verkar fungera bra! Lycka till med era nya familjemedlemmar.

Ibland blir livet annorlunda än vad man planerat. Det hände för mig i våras. Jag blev tyvärr arbetslös och för att hitta ett nytt jobb så tyckte jag att jag var tvungen att flytta. Så Jag har flyttat från Knutby och bor numera i Enköping så jag har ny adress. Men jag har samma telefonnr. Jag hade möjlighet att få bostad här så jag tog chansen. Det känns dock väldigt konstigt.

Men det händer roliga saker också! Som ni har sett så väntar Grace och Snuffe valpar.  Det är en spännande kombination som vi ser fram emot mycket!

Ha en skön sommar

önskar Kerstin!!


2011-06-24 21:40 | 0 kommentarer

Hej igen!

Nu har alla små valpar flyttat till sina nya hem. Jag tänker på er och era nya familjer och hoppas att ni kommer att trivas tillsammans. Stort lycka till! Alla har fått nya hem utom en. Han är en lugn och glad boxerkille som nog blir ganska stor.Ezther har flyttat hem till Elisabeth med familj men numera är hon inte ensam längre. Hon fick ju med sig sin lille son, Dickens. Så nu är det 2 boxrar i familjen. Jag tror att Ezther var lika glad som Elisabeth när hon fick åka hem, och det var inte lite må ni tro!!

Vi har besök från Skåne nu i midsommar. Det är Ann-Britt , Hans och alla hundarna som är på turne´. Så just nu är det 8 hundar hemma hos Bullerbasius. Men det går bra, Alla är snälla och det är ju  nyttigt med social träning.

Ha en härlig midsommar önskar Bullerbasius!


2011-06-03 14:15 | 2 kommentarer

Hej igen!!

Så var det dags att upp datera igen!!Veckorna flyger iväg och jag tycker att den här kullen är ovanligt matglad!

Gud vad de äter! Härligt att se. Att jaga mamma är också en av favoriterna och jag lovar att hon tycker att det är urkul. Jag har ett litet växthus på tomten och där är det idealiskt att ha valparna . Då sätter jag kompostnät framför ingången så att de kan springa både in och ut och busa. Sommarvalpar är så härligt att ha. Nu är det bara att njuta av den sista tiden innan de är flygfärdiga.

Problemet på sommaren är fästingar. Jisses vad med fästingar. Jag vill inte gärna smeta sådan där smörja i pälsen på de små/ halsband som också innehåller gift. . Jag fick höra om 2 olika medel på marknaden. Det ena är något slags pulver som hunden ska äta och det andra är något vibrerande som ska avskräcka fästingarna från att fästa i pälsen. Vi får pröva och se vad som är bäst! Hör gärna av er om ni har funnit något bra medel.

Må så gott! önskar Kerstin!!


2011-05-22 12:58 | 0 kommentarer

Hej igen

Så var det dags med lite uppdatering av bilder. Den här gången blev det utomhus för första gången. De små blinkade lite yrvaket och satt förhållandevis stilla. Nu äter alla från fat och Ezther har gott om mjölk så det flyter på!Jag känner mig nöjd med vakparna . Några är lite mindre och några är större. Murrishanen kommer antagligen att bli en rejäl kille! Stor och pampig!Han är forfarande till salu. Den tigrerade hanen med krage är inte lika stor . Han kanske blir lite mindre än den mörka. Oerhört söt med allt det vita!Han är också till salu. En tik (3) är fortfarande osäker om hon är tingad. Vi får se under helgen.

Annars är det oerhört spännande. Bennie och Elektra är röntgade och vi går och väntar på resultat. Det skulle vara förbjudet att hålla människor på sträckbänken på dcet här viset!!

Det var allt för denna gång!

MVh Kerstin!


2011-05-15 13:11 | 0 kommentarer

Hej igen!

Här kommer några ord från valplådan. Jag har inte drunknat även om många tror det. Jag har varit svår att nå pga blixtnedslag i telefonen. Ni må tro att det blixtrade och dundrade här för några dagar sedan. Då var det tur att man hade valparna att hålla sig i.På måndag ska jag få en ny telefon. Min mobil har ju dålig täckning så jag hoppar runt bland höga platsder på tomten när telefonen ringer. Det är lire originellt men inget ovanligt!! Valparna har börjat äta på fat. eller hur man nu ska beskriva det. De har god aptit och då är ju jag nöjd! Skurtrasan börjar bli utsliten redan och jag måste byra kläder varje gång som det har varit matdags.

Jag går och funderar på det här med vita valpar. Många erfarna uppfödare som hållit på i många år säger ju att de är överrepresenterade när det gäller dövhet och annat. Då om det är så är det ju ingen ide' att använda dem i aveln. Då får det ju fortsätta att anses som undantag och var lite på sidan om.

Mer blir det inte idag.

Sköt om er!

Kerstin


2011-05-05 20:19 | 0 kommentarer

Hej igen!!

Nu är de äntligen här! Jag har inte haft tid och ork att skriva någon blogg på länge men nu känns det som jag kan lyckas formulera lite på en blogg. Vi har landat i valplådan och nu mår alla bra . Tyvärr var det en tik som inte ville vara med. Hon åt inte och tacklade av i stället för tvärtom så hon fick somna in!

De andra växer så att det knakar och Ezther är en underbar mamma. Hon vet precis hur man ska göra som andragångsmamma. Nu ska hon inte göra fler bebisar utan får vila! Tack Ezther för att dou är en sådan fantastisk boxertik!  Elisabeth var ju med under födseln och även den här gången var det hon som upptäckte att vattnet gick. Hon är en klippa. Ann.Britt finns ju som alltid i andra änden av telefontråden så jag har all support man kan ha!! Jag kan meddela att telefontråden ibland är glödhet. Det känns så bra med det stödet Tack tjejer så mycket!!!

Jag fick ju en vit hane. Det är ju spännande vad som händer med den vita färgen nu. I förra Boxerbladet nr 4 så stod det en artikel av Marita Holmsten- Östlund som är mycket intressant. Den vita färgen blir mer och mer accepterad. Om jag fattar saken rätt så kommer Boxerfullmäktige att fatta beslut i frågan nästa år! Jag hoppas att den vita färgen blir accepterad. Sen får vi avla med förstånd . På Frallaområdet är de ju tillåtna men man bör absolut inte para 2 vita föräldradjur.

Vi får nog anledning att återkomma i frågan!

Må så gott och tack för att du läste!/ Kerstin


2011-04-20 11:35 | 1 kommentarer

Hej igen!!

Tiden rusar iväg och snart är det dags. Ezthers mage rör på sig ordentligt och hon är rejält tjock. Jag håller på att förbereda så att allt ska bli färdgt. Jag har planerat att valprummet ska målas den här gången. Förra kullen gjorde lite valpbus med väggar och lister så en uppfräschning skulle vara bra! Valplådan är nymålad och klar. De första veckorna har jag de små i mitt sovrum så att jag kan kolla dem ordentligt.Det ska bli så spännande!

De sista dagarna har jag hållit på att anmäla till MH. Det är fantastiskt med alla dessa människor som ställer upp och ger av sin tid! Jag planerar att förbättra  statistiken när det gäller höftleder/knän och även MH i år för kenneln. Jag har ju haft 3 kullar nu så det är dags att visa att man ställer upp för rasens bevarande. Viktigt! De valpköpare som jag kontaktat har varit positiva så det är ju kul!

Det är intressant att jämföra hur det var när jag köpte min första boxer -73. Boxern såg lite annorlunda ut då. Nosen var definitivt längre och vikten var mindre kan man nog säga. Jag har ju sparat några gamla Boxerblad.Kul att titta på gamla kennlar som har gått ur tiden!

Ha det så bra och ha en skön påsk!

MVh Kerstin!


2011-04-08 18:40 | 0 kommentarer

Hej igen!!

Den här bloggen blir ju en kärleksförklaring till Joy som alla förstår!

Idag fyller Joy 11 år och det är som ni förstår en stor glädje att få fira henne idag! Hon är ju den som det startade med och det har visat sig att det var en god ide att låta hennes blod gå vidare. (Tack Ann-Britt, Agneta och Lee!!!) Hon har i stort sett varit frisk och kry hela livet. Hon är en stor personlighet och oändligt trogen sin familj. Dessutom är hon snäll mot alla. Hon har aldrig fräst åt någon annan hund och lättlärd så att man blir mörkrädd. Hon är pigg som en mört (nästan) och gläder sig åt en lång promenad per dag. (men inte mer Än det).

Att Boxern är en stor glädje i alla familjer och passar  som handen i handsken att leva familjeliv råder inga som helst tvivel om. Det vill jag verkligen betona!!! Det har tyvärr förekommit andra synpunkter i TV nyligen så jag passar på att säga det här och nu!

Tack för ordet!

Kerstin!


2011-04-02 19:42 | 1 kommentarer

Hej!

Äntligen blev det dags att besöka Ezther och se hur hon mår och ser ut. Jodå nog är det något i magen på henne. Den var trind i synnerhet när hon sitter ner. Jag försökte ta lite kort så att man ser men det är svårt att få en uppfattning på bild. Men allt verkar gå enligt planerna och hon är i sin 6:e vecka nu. Hon passade även på att gå på rullbandet för att visa mig hur man gör så nu vet jag det. Hon mår som en prinsessa och passar på matte när det lagas mat . Då kan det lätt slinka ned något i gapet på en evigt hungrig boxer

Tack hela familjen för att ni tar hand om henne så bra!

 


2011-03-13 15:01 | 0 kommentarer

Hej igen!

Här kommer lite nytt om vad som hänt!

Igår blev vi ju väldigt glada när vi fick höra att B. Carramba hade blivir BIR valp. Karin ( ägaren) har varit så duktig och verkligen gjort sitt bästa för att få lite fason på "ringhandlingen". Hon har fått lite hjälp av kompisars föräldrar och det är jag naturligtvis mycket tacksam för. Tack än en gång. Achilles är inte bara snygg utan även en underbar kompis till familjen. En sansad och balanserad boxerpojke! Vi håller tummarna så att det knakar för er.  Sen är det så kul att prata med Madeleine (hanhundsägaren)för hon gläds minsann lika mycket hon också. Tack Madde!

Idag ringde jag min vana trogen till Elisabeth för att höra hur det är med Ezther. Hon har inte mått så bra vid några tidpunkter och har dragit ned på tempot låter Elisabeth hälsa. Ezther tycker att soffan och mattes knä är bäst! Vi människor får ha tålamod och låta naturen ha sin gång. (Men svårt är det). Jag har en bok om fosterutveckling som jag läser i varje gång som vi väntar valpar. Den tar jag fram varje kväll och följer fostrens utveckling detalj för detalj. Den börjar bli lite sliten nu och jag borde ju veta allt som står i den vid det här laget. Men det är ju så fantastiskt spännande det vi håller på med så man vet ju inte hur man ska kunna orka vänta tills det är dags! 

Vi fick ju Hundsport häromdagen och nu haglar ju vårutställningarna omkring oss. Vi ser fram emot vårens  utställningar och det ska bli jättespännande.

Ha det så bra! önskar Kerstin!


«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »