«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2012-04-08 11:26 | 0 kommentarer

Hej igen!

Nu har vi varit på Mh med Noxgubben! Det var i Enköping i Rottweilerklubbens men även privat regi! Vi är glada för att vi fick komma.

Vi klev upp i ottan och drog iväg. Satte på hundarna täcken så kallt var det. Vi var hund nummer 1. Först så ska man chipp kontrolleras med en chipavläsare. Lätt som en plätt har det varit alla andra gånger men den här gången pep det inte! Jag strök och strök på pälsen men inget pip! Nehe,då skulle de ta   hund nummer 2  i stället. Attans är ett snällt ord för vad jag tänkte om det.

Jaha fram med nästa hund Pep det??? Nej!!! Testledaren fick gå och byta batterier sedan blev det nytt försök för mig. Men då pratade folk runt omkring mig så jag hörde inte pipet. Men som tur var hörde testledaren det förbaskade pipet. Då fick vi äntligen klartecken att gå ut på plan! Ja, han hälsade naturligtvis på alla med stor förtjusning som den boxer han är! Sen var det dags att springa efter föremål och det gick väl så där. Haren var tydligen inte i hans smak. Han stod och funderade på livet i 3 min helt Ok.Sen var det dags för farbror Dumpe att dyka upp i skogen och det var ju ganska läskigt men inte så länge. Han gick fram och hälsade ganska så snart. Sen var det skrammel och jag tyckte att det var där som han reagerade mest . Han blev rädd och backade ordentligt. Men sen hälsade han ju även på skramlet snart nog.

Sen kom spökena klivande i skogen och då satte han sig ned och morrade ordentligt först åt den ena och sedan åt den andra. Men sen gick han fram och hälsade lagom entusiastiskt.

Sist var det dags för skotten. Vi lekte med trasan så mycket det gick och han drog och drog och när de sköt de första 2 skottenså vände han nästan inte på huvudet. Sen sköt de 2 skott till. och då tittade han bara lite ointresserat.

Så jag är jättenöjd och stolt över min härliga boxerkille. Härligt balanserad typ är han.

Skryt Skryt men just idag måste jag få strö lite beröm över minhund.

När man väl är på ett Mh så är det jättekul och jag kan varmt rekommendera det till alla

brukshundsägare som inte brukar göra det. Svårt att få en plats men har man lite envishet och tålamod så är det en jättetrevlig stund (ca 50 min) tillsammans med sin hund. Man kan ta med hela familjen och en fika sitter ju bra i skogsbrynet.

Sen är det bara att skicka in resultatet till klubben och uppfödaren som blir så glada!!

Må så gott önskar Kerstin och hundarna!


2012-04-06 15:43 | 0 kommentarer

Hej igen!

Påsken är här och normalt så är det en härlig tid men iår är visst vädergudarna emot oss. Hu!! ÖLO har som jag skrivit på startsidan en familjedag 29/4 och det blir säkert jättekul! Där kan man ställa ut och få erfarenhet av hur det känns. Dessutom träffa andra boxermänniskor och knyta nya kontakter tillsammans med fyrfotavännen. Fina fsken!

Appropå nya kontaktvägar: Ibland är jag inne på Facebook och det är ju en fantastisk "kontaktyta". Man pratar om en vit boxerhane: Dali som tydligen har blivit stulen, men hur kan man vara så dum att man stjäl en storvuxen hund. Man kan ju inte gömma undan den.Alla måste ju undra varifrån hunden kommer. Köpt på nätet? Men folk i nätverket måste väl reagera. Jag hoppas verklgen att han kommer tillrätta.

En annan bra sak är juatt det faktiskt är ett gigantiskt skvallertorg. En av mina valpköpare har råkat ut för en oseriösuppfödare när hon skulle köpa sin andrahund. Namnet gör ju att detär superlätt att identifiera och förhoppningsvis kan man få uppfödaren att fundera en extra gång innan han/hon gör om samma sak.

Återkommer till detta

Ha en Glad Påsk!/ Kerstin


2012-03-26 12:15 | 1 kommentarer

Hej!

Tänkte ge ett litet livstecken ifrån mig. Det var så länge sedan jag skrev något .

Först vill jag tacka för bilder och trevliga mail som jag får från er.Alltid kul att få livstecken och bilder från mina valpar. Som uppfödare är det ju väldigt viktigt att kunna följa valparna och se att de artar sig. Jag önskar ju få veta vad de olika kombinationerna ger som ni säkert förstår.

Jag har försökt att städa lite på hemsidan och haft tid för lite reflektion och njutit av mina hemmahundar. Det har tillkommit några nya flikar för att öka tydligheten (kullar, d-kullen och E-kullen). Utställningssäsongen är ju här och jag planerar att ställa ut några av valparna om jag får. Jag är ju anturligtvis taclsam om ni själva tar initiativ och ställer ut men får jag låna så är det toppen!Hoppas att vi får många soliga ,varma utställningshelger utomhus när vi sitter med allehanda solsydd såsom paraplyer, näsdukar plåster på näsor o dyl.allt för att skydda oss från att brännas vid. Härligsa minnesbilder när höstmörkret faller. Glöm inta att skydda de fyrbenta lite extra de kan ju inte skydda sig själva. Inga hundar i bilarna tack!!

De sista veckorna har jag försökt att ordna Mhn .Det är inte så lätt minsann. Ibland så möts man av kalla handen för att det är "fel ras". Men ofta får man hjälp och de samarbetar med varandra för att "fylla upp"Det börjar ju närma sig för D-kullen. De fyller 1 år 25/4och jag gör mitt bästa för att ordna platser.

Må så gott och njut i skogen med era fyrbenta önskar Kerstin!


2012-02-12 19:30 | 0 kommentarer

Det var länge sedan som jag skrev och som ni säkert redan har sett är Joy borta! Vi fick nästan 12 år med henne. Hon var ju sjuk på slutet så vi visste ju vad som skulle hända mentrots att man är förberedd så blir det så tomt efter henne. Hon var så klok så det nästan är skrämmande.

En boxermadam när de är som allra bäst!

Trevliga saker är alla bilder som kommer från er valpköpare. Jag har placerat dem i valpköparnas galleri. De hamnade i slutet. Tack för finabilder. Är det någon som inte fått med sina bilder så är det bara jag som inte har hittat dem.

Nu ser vi fram mot våren och mh och utställningar.

Ha det bra!!


2011-09-30 15:10 | 1 kommentarer

Hej!

Inte vet jag om de små har växtvärk men jag tyckte att det kunde passa som överskrift. Dagarna är fulla av allt som har med valpar att göra. Men de är snälla och långa stunder är det knäpptyst i valprummet. Även på natten får vi sova så det går inte att klaga.Det är verkligen spännande att se hur de utecklas. Hoppas hoppas att jag kan ta ut dem lite innan det är dags att resa till deras nya hem. Att se när de upptäcker valphagen tillhör höjdarna som uppfödare. Jag kan berätta att Nox trivs mycket bra på sin kurs. Han nosar duktigt och letar reda på både köttbullar i träden och leksaker på ängen. Hoppar upp på  stenar och sitter fint. Han kan koppla av från de andra  kompisarna och verkar ta det hela med ro. Skönt! Vår lärare är verkligen uppfinningsrik att hitta på variation i träningen. Inte går vi bara runt,runt i en ring inte.

Vi ska väl passa på att cykla lite nu när han har fått Ok på höfterna. Det är så toppen att han gick igenom. Underbart. Så tacksam för det!

Ha det bra och må så gott önskar Kerstin!

 


2011-09-24 13:36 | 0 kommentarer

Hej igen!

Dagarna rusar iväg och de små är redan 4 veckor lite drygt !  Valparna springer runt i sitt valprum och leker med sina kompisar. Benen är fortfarande lite vingliga men de blr stadigare för varje dag.De växer i stadig takt och friden råder. Alla som har haft en kull med valpar vet hur upptagen man är med att sköta de små. Dagarna är inutade ochdet är inte många stunder över till annat. Matfatet ska fram hela tiden och töms snabbt. Men ut i skogen går vi i alla fall. Undrar vem som njuter mest jag eller hundarna . Härligt medsolen iveckan!

Ha de bra!

Kerstin!


2011-09-13 19:49 | 0 kommentarer

Hej!

Min dotter Natalie kom och hälsade på. Härligt med sådana spontana besök! Vi gick ut i skogen och plockade kantareller och njöt avde fina höstfärgerna. Ja vi är ju i skogen varje dag och dagen innan var det bara jag och hundarna . Trodde jag. Rätt som det va kom en Schäferhane  framrusande. Matte kallade men hunden ville inte lyda. Jag vrålade med mina lungors flla kraft och han blev lite förskräckt över vad det för en siren som lät hela tiden. Jag rusade fram och då vände han och sprang mot matte. Men då va det dags för nästa Schäfer att göra exakt likadant. Hon hade 2! Jag fick återigen kasta mig fram och försöka skydda framförallt Nox. Som tur var vek han sig och matten fick tag i sina hundar. jag fick ett tystlåtet och skamset beröm av henne att jag hade pli på mina hundar. Men detkan man inte påstå att hon hade. Vad hade inte kunnat hända om de hade varit lite mer aggressiva. Ja det törs jag inte tänka på1

På kvällen skulle Nox börja skolan. Vi går på kurs Enköpings brukshundsklubb. Kul med lite utmaning och intressant att se hur han beter sig. Vi fortsätter nästa vecka

Må så gott önskar Kerstin!!!


2011-09-07 18:28 | 1 kommentarer

Hej igen!

Det går upp och ner i uppfödarens underbara värld. En av hanvalparna ville inte vara med i leken så han sover gott nu. Svårt att veta vad som gick fel men han gick inte upp i vikt. Så nu är det 10 små knyten som ligger i lådan och tittar med himmeslblå ögon.Grace tar det med ro och verkar ha mat till alla. Men jag kan ju inte låta bli att ta fram nappflakan lite då och då i alla fall. Tiden rusar och det är dags att börja med smakportioner. Köttfärs att smaka på. Det känns betryggande att kunna ge dem mat. Äntligen!

Jag har flyttat och därmed kom jag närmare en bukshundsklubb (Enköping) Så nu är det dags med kurs. Så det fick bli Nox födelsedagspresent (dessutom vaccinationsspruta). Pojken har hunnit bli  1 år redan Så nu börja det bli dags för nästa pärs: röntgen. Hu vad nervöst!

Ha det bra i vackra september önskar Kerstin!


2011-09-01 17:23 | 0 kommentarer

Hej igen!

Redan 1 vecka gamla och än så länge går allt bra! De ökar i vikt och en del börjar bli "bamsiga" redan och någon breddar sig i huvudet. Jagvet att jag upprepar mig men jag slutar aldrig att förvånas över deras växtkraft.  I början är man så spänd på hur det här ska gå. Men snart nog ramlar man in i en rutin. Grace är ju så toppen. Hon sköter om sina bebbar som om hon aldrig har gjort något annat. Hon har gott om mjölk så det finns åt alla. Men 3 får vänta lite men det tycks fungera ändå! Idag var vi i svampskogen en lten stund för att hon skulle få göra något annat men snart nog ville hon hem igen. De andra i flocken(Joy. Nova och Nox) tar det så naturligt och lugnet i flocken är återställt. De var nyfikna i början men nu har de förståttatt det bara är Grace valpar. 

Ha det bra och njut av naturen hälsar Kerstin!


2011-08-27 14:18 | 0 kommentarer

Pärlband!!

Så kom de då äntligen!Den första kom snbbt och ganska överraskande men 2:an tog tid på sig! 2 timmar. Då var jag nervös och sprang runt med Grace och ringde djursjukhuset och när jag var klar att åka in till Ulltuna så låg han bara där : stoppklossen!Sedan kom de med ungefär 10 min mellanrum .  Snacka om pärlband! 11 st var det i Grace mage. Ja ni förstår att hon var stor men att det skulle bli 11. Det hade man ju inte kunnat tro! Alla mår väldigt bra än så länge. Alla äter och känns fasta och trinda i kroppen. Som ni ser blev det 5 gula hanar med relativt mycket vitt. Jag har kletat nagellack på dem för att kunna hålla koll. Och 3 tigrerade hanar och 3 tikar.

Varma hälsningar Kerstin med storflocken


«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »