«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2013-01-02 11:54 | 0 kommentarer

Hej igen! kära läsare!

Hoppas att ni har haft ett bra gott slut! Vi har samlat krafter roch planerar nu för ett trevligt 2013 med många boxerupplevelser.

Motionen består i att åka skidor och jaga skidspetsar för Nox del. Tjejerna Grace och Nova tittar på och undrar vad lillgubben gör. Sen brukar det finnas köttbullspår i snön till allas belåtenhet. Märkligt vad många det är som släpper ifrån sig köttbullar i skogen tycker hundarna och nosar i vild upphetsning. Häromdagen mötte vi 3 älgar i skogen. Jag fick faktiskt stopp på Nox efter ett tag. Han tyckte att de såg för stora ut så han vände och sprang till matte i stället. Då gick det åt många köttbullar! Älgarna såg bara malliga ut när de travade iväg lite makligt. Det får bli inkallningsträning ett tag. Det går ju lätt när det finns köttbullar. De andra skötte sig perfekt.

Vi har många spännande framtidsutsikter att se fram emot i år. Jag kommer att skriva på hemsidan så fort något händer. Vi fick idag besked om ett kommande röntgenbesked i slutet av månaden så nog är det spännande allt.

Det kommer att bli både valpar (se planerat), utställningar, röntgenresultat och Mhn som står på menyn. Allt som en uppfödare tycker är boxergodis (om det går bra så klart). Det är jättespännande och tack alla valpköpare som röntgar era hundar. Jag kommer så klart att fortsätta att hjälpa till med att hitta mhn på lämpliga brukhundsklubbar.

Må så väldans gott nu! Och håll tummarna!

Mvh Kerstin


2012-12-16 11:33 | 0 kommentarer

Hej igen!

Så var det åter dags att packa sina väskor och ge sig iväg till Stora Stockholm. Den här gången var det Nox och Frozza som skulle ställas. Nina fodervärd åkte från Falun i snöyra och vi umgicks lite på kvällen innan över lite mat.Jättekul att träffa dem och Frozza är jättetrevlig!

Upp i ottan och parkera vid Ringside med allt pick och pack. Skönt att inte stressa.

Nox var först ut och det gick så där. Han fick Very Good. han tyckte det var halt på golvet och spånde sig lite.

Men för Frozza gick det kanoners! Hon fick 1.a i UKK med ck och blev 3;a i bästa tikklass. Superkul! Det är alltid händelserikt att vara på utställning. Man träffar en massa trevliga människor och har det väldigt trevligt! Något jag rekommenderar för alla.

På vägen hem fastnade jag och Nina i snön 2 gånger. Båda gångerna pga bilar framför oss som satt fast. Sista gången gick vi in i ett hus och där blev vi bjudna på te och gott bröd och pratade engelska med den ofrivilliga värdinnan och hennes son. Trevliga människor.Vi lyckades att ta oss hem till slut.


2012-11-06 09:58 | 0 kommentarer

Hej igen!

Ja som alla vet så hade Elektra bara en valp: Fingal. Det kändes snopet och lite oväntat. Men man vänjer sig vid att det bara är ett litet knyte i lådan. Låda och låda förresten jag har inte ens tagit fram valplådan. Han ligger i hundkorgen och det funkar bra. Inga bekymmer alls med honom , det bara flyter på..........

Nya utställningsplaner och röntgenplaner och nya parningsplaner ja det är roligt att planera. Jag är redan framme vid våren och vi får se vad tikarna säger. Jag letar alltid efter murrishanar och hoppas alltid att någon sådan kan komma fram i rampljuset. Men det är svårt att hitta.

På senaste tiden har det gått bra med Nox ( Incirias New Look) på utställningarna. Jättekul. han är en mycket behaglig representant för sin ras. I vår ska han ställas igen så klart!

B. Esbjörn (King) har också varit på utställning i Skåne där han bor numera. Det gick bra och han fick fin kritik. Grattis Grattis!

Här hemma i Enköping har det varit olika nyanser i grått hela hösten. Man har kunnat ta på dimman ibland. Det är tur att man kan göra brasor och mysa runt för det är verkligen härligt. Sedan håller jag på med min tomt och försöker få den lite mindre rufsig. Känns som Davids kamp med Goliat ibland!!! Men häromdagen kom en hjälpande hand i form av en grävskopa och grävde ett dike som ska hjälpa till med lervällingen.

Hoppat att alla mår bra i November och ser det positiva i tillvaron.

Varma hälsningar Kerstin


2012-09-02 10:58 | 1 kommentarer

Hej igen!

Glömde skriva på framsidan att jag även skrev ett inlägg i förra veckan.

Elektra mår bra och har lite tecken på att hon är dräktig. Vi får hoppas att hon inte luras.

Jag är jättenöjd med Högbo bruk. Det gjorde ingenting att det regnade. Ann-Britt och Hans (Incirias) var också där så vi fikade och hade lite trevligt. Synd att finnarna slog oss men oj vilken snygg hund som vann bh!

Sen var det dags med ett Mh i Flen! Tyvärr så gick det inte så bra. Nellie var inte på humör,hon tyckte inte att hon ville umgås med oss. Det var meningen att jag skulle "gå med henne" men det ville inte Nellie. Hon letade upp matte när hon var lös och tyckte att de skulle åka hem i bilen.

Så vi avbröt det Mht. Så kan det gå, jättetrist men bäst för Nellie. I den här braschen vet man att allt blir inte som man tänkt sig!!

Ha det så bra, Ta hand om era fyrbenta/ Kerstin!


2012-08-26 15:50 | 0 kommentarer

Hej igen!

Först måste jag ju uppmärksamma att E-kulen fyller 1 år. Fantastiskt kul att ni kommit så här långt. Era hussar och mattar har varit duktiga och skött om er jättefint!

Vid 1 år så är det ju dags   med Mh och röntgen. Ni får gärna göra det för egen "maskin" Men ni får ju naturligtvis gärna fråga mig. Några är redan inbokade till röntgen och Mh. Spännande så det knakar! "Farmor Sussie" (äger pappan) väntar också med stor förväntan och hoppas att det blir bra resultat!

Igår var vi på Ölos utställning i Täby. Det var många hundar: fler än 70. Elofs matte hade anmält Elof och han fick Very Good. Kritiken var mycket positiv och det var ju första gången för matte Annette så vi är nöjda. Annette ska ta några handlerlektioner sa hon.

Tikarna var som oftast flest. Många jättefina hundar! Domaren som är från Portugal hade öppen bedömning när han skulle placera hundarna 1-4. Han var både detaljrik och humoristisk och därmed mycket lärorik.

Det var några stycken som han ville ta med sig hem till Portugal sa han. Ibland dömde han inte i min smak. Jag tycker att hanarna blir lite onödigt stora ibland. Skulle vara intressant att ställa dem på vågen. Men många är ju otroligt vackra!  Noslängden är ju också något att vara vaksam på, så att de inte blir för korta.

Elektra mår finemang och vi hoppas på det bästa!

Tack för att du läste

Mvh Kerstin


2012-08-06 16:14 | 0 kommentarer

Hej gen!

Ja nu har vi parat Elektra och Achilles. Ni som har hängt med i svängarna vet ju att det blev hanhundsbyte. Nox får vila lite och kommer tillbaka senare

Så nu går vi här i väntans tider och håller tummarna igen. Nu får moder natur göra resten! Man kan aldrig ta något för givet när det gäller hundavel. Det visar sig hur det blir och man får vara glad för det man får. Det är min inställning och jag hoppas att alla kan förstå den inställningen.

Tack för att ni läser och hänger med i Bullerbasius svängen

Njut av sensommaren!/ Kerstin


2012-07-14 10:48 | 0 kommentarer

Hej!

Igår skulle jag gå ut med hundarna som vanligt. Tog bilen och drog iväg till min favvoskog.

Det var lite mörka moln på himlen men jag hade ett paraply så optimist som man är så tänkte jag inte mer på det.

Först mullrade det bara sen kom det tunga regndroppar. Upp med paraplyet! 10 min senare blixtrade det öronbedövande, hagel vräkte ned , åskan bullrade och regnet öste ned dessutom blåste det så paraplyet vände sig. Hundarna tittade lite frågande på mig och undrade om det var meningen att det skulle vara så här. Men för övrigt så lekte de, i alla fall innan de var dyblöta. Jag genade över skogen och försökte ta mig till bilen så fort som möjligt. Drog en lättnadens suck när vi kom fram till bilen . Kändes snopet.

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Varma hälsningar /Kerstin!


2012-07-02 10:17 | 0 kommentarer

Hej igen ni tålmodiga människor!!!

Ni tycker väl att det inte händer så mycket på bullebasius fronten  men här går vi och väntar och väntar. Vi väntar på att damen Elektra ska löpa (för den nya läsaren) Men hon visar inga tecken ännu utan befinner sig på semester med sin lekkamrat. och roar sig dagarna i ända minsann. Så man får bepansra sig med tålamod.

Men ni kan vara säkra på att jag ligger i startgroparna! Hennes söta lilla mamma behagade att löpa nyssens men hon ska ju inte ha fler valpar så det var ju inte till någon nytta. Nova blir 7 i nästa månad så hon får njuta och ha det bra. Hon är en sådan där hund som man aldrig behöver ha koppel på. Finns inte lättare!

Det blir utställning denna månad. Det ser vi fram emot.Kul!

Ha det så bra önskar Kerstin!!


2012-05-11 11:55 | 0 kommentarer

Hej igen!

Först vill jag tacka Caj och Ulla för att ni är så bra fodervärdar. Jättebussigt att ni ställer ut och röntgar och tar hand om hundarna så bra.Jag hade ju bråttom med Klaras röntgenresultat kunde inte gå och undra längre än nödvändigt. Jag ville veta så att jag kan planera. Det blev ju jättebra! Härligt!

Nox har ju också varit på utställning och han fick kritiken att han skulle behöva lägga på sig lite i vikt. Så nu kör vi det fetaste och mest proteinrika som finns på marknaden. Det blir säkert bra. 2 nya utställningar är planerade och då ska jag göra mitt yttersta för att han ska gå upp i vikt. Han är hemskt samarbetsvillig och ställer sig så fint så det är ju synd att domaren tycker astt han är för mager. Vi åker till Norrköping och där kommer även Klara och hennes syster att vara. Kul!!

Ett av mina stora projekt är att få lite hyfs på mitt hus och min tomt. Det tycker jag egentligen är roligt att hålla på med om det inte blir för övermäktigt.Planen i vår är att få bort skogen med tillhörande stora granar som står på baksidan och anlägga gräsmatta runt om.  Sen skulle det ju inte skada att få några perenna rabatter. Om man vågar med tanke på hur många hundtassar som gladeligen vill hjälpa till med att undersöka vad som finns under det som just har planterat.

Största problemet är vad man gör med alla grenar som blir kvar när stammen är bortforslad. Grenarna vill ju ingen ha har jag upptäckt. Man bränner upp dem säger den erfarna trädgårdsarbetaren. Men då riskerar ju grannens hus att gå uoo i rök.Hela området kanske.... Jag är ingen bra eldare och gräset är torrt. Mina eldningskunskaper skulle nog passa en pyromans lustar. Så tänk på det ni som klagar på mossa/ogräs i rabatt och gräsmatta. Var glada att ni inte har 20 m höga granar som ska"rensas" bort.

Vi hörs!Mvh från Bullerbasius!


2012-04-19 09:42 | 1 kommentarer

Hej igen!

Utställningen i Västerås närmar sig och det ska bli jättekul att ställa igen!

Hoppas att jag kan få ut några valpar på utställningar under säsongen. Mina valpköpare som läser det här kan väl fundera ut om ni vill ställa och var . Jag hjälper till som ni vet. Tyvärr blev det ju inga valpar från E-kullen i Västerås eftersom de är för unga.

Att ha 2 raser innebär ju att man jämför de 2 med varandra. Den stora gigantiska skillnaden mellan Fransk Bulldogg och Boxerär ju registreringsiffrorna. Fransk Bulldogg har ju ökat i populäritet explosionsartat medans Boxer står på ungefär samma reg antal. Frallabladet och frallaföreningen uttrycker sin berättigade oro tydligt i varje nummer.

När en ras blir "poppis "så infinner sig sig risker att de blir utyttjade ekonomiskt av mindre seriösa uppfödare. Man låter tikarna föda alldeles för ofta och alldeles för många valpar.Man blir upprörd över berättelser om tikar som blir valpkläckningsmaskiner. Hälsoläget både fysiskt och mentalt kommer på skam och rasen riskerar att förlora sina sunda sidor. För att möta efterfrågan har man importerat många hundar. Man kan säga att det har kommit många hundar från de förra öststasländerna. Avelsbasen förändras och man kan bara hålla tummarna för att det blir bra kombinationer med friska härliga valpar.

Rasklubben fösöker mota "Olle i grind" så gott den kan och gör sitt bästa i sitt arbete för rasen

Boxerrasen har ju däremot stabila regsiffror i Sverige. Boxerfolket uppfödarna är ett ganska stabilt gäng som har hållit på i många år och normer och regler är väl kända och följs tämligen väl. Detta gagnar rasen och vi hoppas att den utvecklas i hälsosam riktning.

Tack för att du läste!

Mvh Kerstin


«  1  2  3  4  5  6  7  8  »