«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
2014-08-10 14:03 | 0 kommentarer

Hej igen!

Nu ska jag försöka få ur mig lite "Blogg".

Först gratulerar vi Incirias New Look som nu har blivit pappa för första gången!! Det blev 3 valpar , 2 tikar och 1 hane!! Grattis Noxen och Immiz!! Det gjorde ni bra! Gud vad spännande att följa de 3 i framtiden. Gå in på Woogiebox (länk hos mig)så får ni se bild på sötnosarna.Nu måste jag göra en egen flik till pappa Noxen. Han är ju tillgänglig till avel så klart .

Ebbe är nu friröntgad och Mhad med 1 på skotten. Så jag är nöjd. Sedan behöver han tränas med andra hundar har jag märkt. Men det kommer successivt på brukshundsklubben i höst. (När det blivit svalare) .

Jag har gjort en flik till Kenzo och Moss. Jag har även försökt att förklara att jag tror att de har hög boxerkvalite'. Och jag tycker att det är viktigt att vi uppfödare avlar på hundar som inte har C nära inpå på stamtavlan. (Tex Morfar eller Farfar). Det är en aspekt som man måste ta hänsyn till även om det svider.

Det var ju jättekul att B. Gilda fick B på Hd röntgen och fina knän hade hon också. Hon är anmäld till off utställning nu. Hon är en mycket trevlig hund. lätthanterad. Bra jobbat Johanna och Tobias som är fodervärdar. Vi ska försöka hitta ett Mh sedan också till den damen.

Sedan går vi och väntar på att tikarna ska löpa men det går trögt får jag säga! Vad ska jag säga mer då. Trädgården sköter inte sig själv. Åldriga föräldrar behöver mycket hjälp.Tur att man har en hjälpsam bror och barn.

Ja, tack för denna gång! ta hand om de fyrbenta och solgasset dödar!!

Vänliga hälsningar Kerstin!!


2014-07-02 09:48 | 1 kommentarer

Hej!

Ja det kom ett mail i maj  där Ebbe behövde ett nytt hem. Jag gick och funderade och funderade om jag visste någon som kunde överta honom. Problemet var att han var oröntgad och inget Mh var gjort. Så jag beslöt mig för att hämta hem honom. Jag råkar ha plats i min flock och jag ville få honom röntgad och Mhad och lära känna honom. Min nyfikenhet var väckt helt enkelt. Han har bott i södra S så jag har inte träffat honom sedan han åkte som liten valp 8 v.

Ebbe är idag 2 år 10 mån och det var ju många frågetecken som skulle rätas ut. Men jag satte högsta fart och 2 dagar efter överlämnandet (som var väldigt sorgset) röntgade jag honom. När beskedet kom : fri på höfter och knän drog jag en lättnadens suck!! Han har A/B på höfterna och ua på knäna! Vilken lättnad! Vilken glädje! Puuhh!

De andra hemmahundarna var lugna och goa med att Ebbe hade flyttat in till dem. Jag fungerar så att jag kan inte ha hundar som man måste sära på. Alla h och jag också för den delen lever i en och samma flock och delar på allt. Nu kan de även käka märgben ihop på tomten.

Sedan var det dags för nästa prov. Mh! Jag anmälde mig till ett Mh 15/6 i Östervåla och åkte dit med fjärilar i magen. Tänk om han visade sig var räddhågad, aggressiv mot saker. Men Ebbe visade framfötterna minsann. Redan när vi kom dit visade han stor nyfikenhet och drog och slet som en galning i kopplet. All grundlydnad var som bortblåst!! Det är tur att matte är världens starkaste oxh vältränade människa så att hans boxermuskler inte kan dra iväg med oss 2. Jo mors du!

Han gjorde ett mycket bra Mh med 1:a på skott (Se hunddata)och jag är störtnöjd med hans mentalitet.

Nu återstår utställning och jag är lika nervös igen. Tänk om han inte kan visa sig. Tänk om jag gör bort mig. Så jag har anmält mig till en inofficiell och där får vi ett första träningstillfälle. Ja fortsättning följer som ni förstår.

Lite funderingar kring avelsbasen:

  • Det föds ca 1/3 vita valpar idag i S. Den "vita genen" är super stark som vi alla vet som håller på! Men de vita används inte i avel i stort sett.  Så det innebär att 1/3 av avelsbasen försvinner direkt.
  •  Nästa tapp i avelsbasen är de hundar som visar sig ha Hd C eller knän som inte går igenom. Det är många och antalet minskar inte tyvärr.
  •  Nästa tapp av avelshundar är alla murrisar som inte ställs ut och därmed "försvinner" ut till sina nya familjer när de är 8 veckor. Ibland ser man dem på olika "sajter" och många gånger slås man av hur vackra de är! Men de ställs inte ut så man vet inte om att de existerar.
  • Nästa tapp är de hundar som är sjuka och vars släktingar inte ska användas i aveln.
  • Slutligen försvinner en del hanhundar pga av att de steriliseras i tidig ålder. Det är lite mode i att ta bort testiklarna på hanhundar.                                                            Ja vad kan man göra åt det här problemet. Vi måste alla hjälpas åt och arbeta för en breddning av avelsbasen. Hur det ska gå till får vi klura ut !                                      Må så gott och njut av de fyrbenta släktet!

2014-06-11 13:51 | 2 kommentarer

Hej !

Häromdagen parade Nox Immis. Så jag är så himla glad och nöjd så det finns inte! Nu går man här i spänningens tider igen! Usch!

Som ni förstår så är jag stolt över denna hanhund. Sussie är ju överförtjust i hans temperament och jag håller naturligtvis med henne. Inta bara för han är min hund utan för att han har ett underbart temperament. Nox har aldrig morrat åt en levande varelse. Han är lugn, tillmötesgående och alltid trevlig och vänlig. Han behöver aldrig gå kopplad utan man säger bara till honom så gör han rätt. Världens bästa boxerkille! Han umgås snällt med andra hanhundar mjukt och elegant. Hans signalsystem fungerar alltid!

Han har aldrig varit sjuk (öroninflammation eller liknande). Han har aldrig haft problem med sin hud eller varit allergisk mot något. Han är ju snart 4 år så hans avelsdebut är ju förhållandevis sen men det gör inget då risken för senkomna sjukdomar minskar.

Jag ville skriva den här beskrivningen av honom för att berätta hur han är till sin person. Han har ju vunnit så många priser men hans personlighet syns ju inte i prislistan.

Nu önskar vi en fin valpkull med friska sunda boxervalpar!!


2014-02-03 18:35 | 0 kommentarer

Hej!

Ja ibland går det lång tid mellan inläggen på hemsidan. Anledningen är att det händer inte så mycket. Det är tyst och stilla på hundfronten. Och det är ju bra.

Men jag går här och väntar på att vissa boxerdamer ska löpa. Och det är planerat andra saker också. Så jag är ganska otålig, det måste jag erkänna. Snart är det dags med årets första hundutställning . Det blir kul!

Ja håll tummarna nu att tikarna kommer igång med löp. I alla fall en.

Må så gott och varma hälsningar från Kerstin!


2013-12-20 15:04 | 0 kommentarer

Hej igen!

Nu är det dags att hälsa på tomten. Igen! Det ska bli skönt att få njuta av lite julledighet. Jag har vickat som lärare och det tar ju på krafterna. Men nu kan vi pusta ut!

Vi var ju på Stora Stockholm och det var med blandat resultat som dagen gick. Vår "Frozza" visade sig som vanligt från bästa sidan. Hon kom 4:a med ck i öppen klass. Däremot så tyckte inte domaren att Nox var i hennes smak. Han tycker ju att det är halt på golvet och då visar han inte sina rörelser fullt ut. Det här upptäckte jag redan förra året men jag hade glömt det när jag anmälde honom i år. Minnet är lite kort. hmmm

Nu går vi och väntar på at Frozza, Grace eller Klara ska börja löpa och vi lär nog få vänta.........

Hur somhelst så mår alla vovvsen bra och vi hinner ut i skogen varje dag trots att det är becksvart redan vid 4. I går hälsade vi på 2 älgar som korsade vägen i princip samtidigt som jag. Det var på vippen att vi fick "kroppsskänning" Milda matilda!!!

Sköt om er och ha en skön julhelg!!!


2013-11-27 17:41 | 0 kommentarer

Hej!

Ja nu är det mörkt ute . Novembermörkret är kompakt. Som tur är har jag en rejäl öppen spis som sprider både värme och ro. Den går varje dag jag lovar.

 Vi har gått i ide litegrann när det gäller vovvsen och utställningar och dylikt och jag passar på att jobba så mycket som möjligt. (vickar som lärare)

Men snart är det ju dags för stora sthlm och dit styr vi ju kosan så klart! Och sen är det ju jul Ja det finns mycket att se fram emot.

Må så gott och ta hand om er

önskar kerstin


2013-11-09 12:41 | 0 kommentarer

Hej alla boxervänner!

Idag är det en gråmulen novemberdag och jag har precis kommit hem efter en skogspromenad med mina fyrbenta.

Det var ju länge sedan som det rörde sig på hemsidan så jag tänkte att idag ska jag höra av mig. Det blir gärna så när man har haft en valpkull. När de små har flyttat så behöver man en viloperiod och liksom hämta andan. Valparna tar ju all energi med rätta och man behöver även smälta att man har "lämnat dem ifrån sig". Den här gången var de ju bara 3 och då blir man ännu mer känslomässigt knuten till de små underbara varelserna.

Men livet går vidare och mina valpköpare(både gamla och L-kullen) kommer med små överraskningar . Häromveckan skulle jag vara med och titta på Incirias Lextor (Kenzo) när han korades. Kenzos korning gick finfint och han visade verkligen vilken balanserad kille han är. Toppen fin boxerkille!

När jag stod vid bilen och skulle ge mina vovvs vatten så ser jag på håll en boxerkille med matte som  står och drar i "trasan". Jag tänker för mig själv att det där kunde ju vara B. Einar alltså Jack och matte Malin. Strax därpå så hör jag "Hej Kerstin"och då kommer husse Johan till Jack gående med barnvagn och bebisMolly. Då har polleten äntligen trillat ned på K och Jack har alltså även han blivit korad denna dag. 2 fina hanar korade på samma dag. Gissa om jag är stolt!

B- kullen har fyllt år och de som har hört av sig är nöjda och glada i sina hundar. Grattis på födelsedagen säger vi till er. Ja det finns mycket att berätta om Bullerbasiushundarna men jag väljer att pausa här.

Ha det så bra och mys med goa böcker i höstmörkret. Man får lov till det så här års.

Mvh Kerstin!


2013-08-23 14:39 | 0 kommentarer

Hej igen!

Häromdagen la jag ut att Bennie måste omplaceras. Jag fick många svar av seriösa människor och jag har nu bestämt i vilken familj han ska flytta till. Jag tackar för intresset och trevliga pratstunder med trevliga människor. Hoppas att ni kan hitta en vuxen hund som passar att överta.

Valparna växer och har nu börjat äta själva. Jag är väldigt nöjd med kullen, so far so good. Dagarna fylls av bestyr runt de små. Måste ju se till att temperaturen ligger på samma hela tiden. Första avmaskningen är avklarad. Börjar bli dags att registrera dem och Skk har ju bytt blankett och min skrivare strejkar ju så klart . Men Skk är snälla och skickar. Elektra äter och sköter om sina små utan att missa. De små svansarna börjar vifta igenkännande när man kommer och de börjar leka lite med varandra. Härligt att se för en uppfödare

Må så gott önskar Kerstin!


2013-08-16 17:53 | 0 kommentarer

Hej !

Det är hög tid att skriva ned lite tankar om boxrarna och valpkullen. G-kullen föddes 27/7 2013 och som ni märkt så blev det Mysslingens Zeta som är pappa till valparna. Jag hade ju planerat att Incirias New Look (Nox) skulle para Incirias Lace (Elektra) men han fick inte till det så Kennel Mysslingen ställde upp med kort varsel Tack för det Britt-Marie och Linneá!

Zeta var jätteduktig och parade utan problem och det blev 3 valpar. 2 hanar och 1 tik. Förra gången blev det ju bara 1 valp så 3 känns ju mer i alla fall. Riktigt välnärda är de och Elektra är en strålande mamma. Det är en fröjd att se hur de växer och allt bara rullar på. Tiken tänker jag sätta ut på foder. Vore praktiskt om någon som bor i närheten skulle vilja vara fodervärd. I närheten räknar jag Enköping , Västerås eller Stockholmtrakten.

Hoppas att ni har det bra och njuter av augusti!

Varma hälsningar från Kerstin


2013-04-25 19:39 | 0 kommentarer

Hej allesamman!

På "planerat" har vi ju berättat att vi planerar att para Elektra i år. Vi trodde att hon skulle löpa i april men än har hon inte börjat. Det verkar som hon säger April April ........

Men vi är ju optimistiska och hoppas att hon kommer igång snart.

Hälsningar Kerstin!


«  1  2  3  4  5  6  7  »